HABER

Bagajda tedavi gören 4 günlük buzağı yüzleri gülümsetti

Sivaslı besici hastalanan 4 günlük buzağısını otomobilin bagajında veterinere götürerek tedavi ettirdi. Serum bağlandıktan sonra otomobilin bagajında güneşlenen buzağı görenlerin içini ısıttı.

Sivas’ta yaşayan Ömer Çiftçi, 4 günlük buzağısı üşütüp hastalanınca otomobilinin bagajında buzağıyı veterinere götürdü. Veterinerde tedavisi yapılan buzağıya bagajda serum takıldı aynı zamanda güneşte kalması sağlandı. Bagajda hem güneşlenen hem de sahibinin parmağını emen buzağı yüzleri gülümsetti. Bir süre bagajda güneşlenen baygın haldeki buzağı serumun bitmesini ardından kendine gelerek ayaklandı.

“YAKLAŞIK 15-20 KİLOMETRE BİR YOL GELDİK”

Besici Ömer Çiftçi, hastalana buzağısını otomobiliyle veterinere getirdiğini belirterek, “Buzağı 4 gün önce doğdu. Bugünde rahatsızlandı. Bizde veterinere getirdik. O da tedavisini yapmaya başladı. Şükür biraz daha iyi. Vücut ısısı düşmüş denildi. Hem güneşini alıyor hem de serumunu alıyor. İğne ilaç tedavisiyle düzeltmeye çalışıyoruz. Soğuk anlığın ve üşütme. Biraz da hava şartları sert gittiği için o yüzden dolayı üşütmüşüz buzağımızı. Otomobille getirdik. Yaklaşık 15-20 kilometre bir yol geldik” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler