HABER

Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın! Vali'den ilk açıklama

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğrenci yemekhanesinde çıkan müdahale ediliyor. Doğalgaz ve elektriğin kesildiği yemekhanede çok sayıda itfaiye ekibinin yangını söndürmek için çalışmaları devam ediyor. Rüzgar nedeniyle büyüyen yangın nedeniyle şehri dumanlar kapladı. Erzurum Valisi Okay Memiş yangınla ilgili yaptığı açıklamada "Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Alevler ürkütücü görünebilir ama biz şu an yangını kontrol altına aldığımızı değerlendiriyoruz. Başka bir yere sıçrama ihtimalini tamamen kontrol altına aldık" dedi.

Edinilen bilgiye göre bugün öğle saatlerinde Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan merkez yemekhanenin çatısında Yangın çıktı.

Rüzgarın Etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çok sayıda itfaiye aracı olay yerine sevk edildi.

Doğalgaz ve elektriğin kesildiği yemekhanede çok sayıda itfaiye ekibinin yangını söndürmek için çalışmaları devam ediyor. Büyük panik oluşturan yangın dolayısıyla patlama riskine karşılık kampüs içerisindeki Trafik akımı ise kesildi.

Patlama riski dolayısıyla yangın yerinde büyük güvenlik önlemleri alındı.

DUMANLAR ŞEHİR MERKEZİNİ SARDI

Yemekhanede çıkan yangının dumanları ise şehir merkezini sardı.

YANGINA MÜDAHALEYE TOMA DESTEĞİ

İtfaiye ekiplerinin Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Çalışmalara Emniyet Müdürlüğü'nün toplamsal olaylara müdahalede kullandığı TOMA ile de destek veriliyor. 10 bin metrekare kapalı alanı olan ve aynı anda 2 bin kişinin Yemek yiyebildiği yemekhanedeki yangını söndürme çalışmalarını, Vali Okay Memiş, Emniyet Müdürü Levent Tuncel ile Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da yerinde takip ediyor.

VALİ MEMİŞ'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Erzurum Valisi Okay Memiş yangınla ilgili yaptığı açıklamada "Çok kısa süre önce üniversitemizin yemekhanesinde büyük bir yangın başladı. Birden bütün çatıyı kaplayan bir yangınla karşı karşıya kaldık. Rüzgarın da etkisiyle yangın genişleyerek devam etti. 15-20 dakika içinde 22 ekiple beraber, yüzlerce personelle müdahale ediyoruz. Bir kısım fakültelerimizde eğitim-öğretime başlandı. Burası ana yemekhaneydi. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Alevler ürkütücü görünebilir ama biz şu an yangını kontrol altına aldığımızı değerlendiriyoruz" dedi.

"BAŞKA BİR YERE SIÇMARA İHTİMALİNİ TAMAMEN KONTROL ALTINA ALDIK"

Memiş, "Bu alanı emniyetimiz tamamen kapattı. TOMA'ları bile buraya yönlendirdik, vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Başka yerlerde de yemekhanemiz var. Müdahale hala devam ediyor. Şu anda kontrol altına aldığımızı değerlendiriyoruz. Başka bir yere sıçrama ihtimalini tamamen kontrol altına aldık" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler