HABER

Astronot Tuva Cihangir Atasever, uzayda neler yapacağını anlattı

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, ABD'de CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun'a konuştu. Atasever, uzayda 200 çeşit yemek olduğunu ve duş yerine nemli havlularla temizliklerini yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin uzay serüveni bu gece yarısı başlıyor. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay görevi için hazırlıklar sürerken uzay uçuşu gerçekleştirecek olan ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever tecrübe kazanmaya devam ediyor.

CNN Türk ekranlarında Gülşen Coşkun'a konuşan Atasever "Yörünge altı uzay uçuşu gerçekleştireceğim. 90-100 km irtifaya çıkıp orada kalıp sonra çıktığım uzay aracı yere dönecek. Mikro yer çekiminde 4 dakika geçireceğiz. 4 dakikada 7 farklı deney icra edeceğiz. Onların da çıktılarını Türkiye'nin uzay araştırmaları alanında katkı olarak sunacağız" dedi.

Atasever "Şu anda 1G'lik yer çekimi orada olmadığı için yemek kuru gönderiliyor. Burada yediklerimizden pek farklı şeyler değil. Etinden haşlamasına, pilavdan buğulamaya kadar 200'e yakın farklı yiyecek içecek seçme opsiyonu var. Duş yok. Suyu yere akıtma söz konusu değil. Steril havlularla temizlik ihtiyacınızı gidermek zorunda oluyorsunuz" açıklamalarında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler