HABER

Arnavutköy'de dehşete düşüren görüntü! Uzun namlulu silahlarla leylekleri vurdular

İstanbul Arnavutköy'de ellerinde silahlarla Sazlıdere Barajı'na gelen iki kişi, 'av' adı altında leylekleri vurdu. Görüntüyü kaydeden kişinin 'Ne için vuruyorsunuz' diye sorması üzerine elinde silah olan kişinin verdiği yanıt ise şaşırttı. Hayvansever Gürkan Gazoğlu, 'Maalesef leylekleri yemek için vuruyorlarmış. Maalesef ki yetişemedik buraya ama emniyet güçlerimiz bu aracın plakasıyla İstanbul'da bu kişileri arıyor' dedi.

Olay, dün saat 08.00 sıralarında, Sazlıdere Barajı kenarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 MP 1968 plakalı otomobil ile baraj gölünün kenarına gelen iki kişi, yanlarında getirdikleri uzun namlulu silahlarla leylekleri vurmaya başladı. O sırada orada piknik yapan vatandaşların tepki göstermesi üzerine kaçak avcılar, silahlarını ve vurdukları leylekleri alarak olay yerinden uzaklaştı.

LEYLEKLERİ YEMEK İÇİN VURMUŞLAR

Piknik için orada bulunan Yücel Kaya, "Sabah saat sekiz sıralarında baktık ki, silahlı iki kişi gördük. Pusuya yatmış bir yere doğrultuyorlardı silahı. Baktığımızda orada leylek olduğunu gördük. Biz ses yaparak hayvanı kaçırmaya çalıştık ama hayvan kaçamadı.

O iki kişi devamlı hayvana sıkıyorlardı, uzun namlulu silahları vardı. Yanlarına gittik, 'Ne yapıyorsunuz' dedik, 'Av yapıyoruz' dediler. 'Bu leylek, avlanır mı bu, siz ne yapacaksınız bunu' dedik, 'Yemek için vuruyoruz' dediler. Sonra aldılar hayvanı gittiler. Adamlara bir zarar veremeyiz, sonra haksız duruma düşeriz diye, uyardık. Ondan sonra hayvanı alıp gittiler" şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler