SAĞLIKLI YAŞAM

Akciğer kanserinin belirtileri nelerdir? Nasıl bir hastalıktır?

Akciğer kanseri nedir, akciğer kanserinin belirtileri nelerdir? Tomografi ve X-Ray cihazları gibi radyolojik aletlere sık maruz kalmak akciğer kanseri sebebi midir? Tütün kullanımı akciğer kanserini ne oranda etkiliyor? Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem Tokmak, Gizem Aydoğan’ın sorularını yanıtladı.

Akciğer kanseri, tütün, kimyasal madde, sıkça radyolojik filmler çekmek gibi kalıtımsal etkenler nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Tedavisi mümkün olan akciğer kanseri, belirtileri sayesinde uzmanlar tarafından tespit edilebiliyor. İşte, akciğer kanserinin belirtileri ve oluşumu hakkında detaylı bilgiler

Akciğer kanseri nasıl bir hastalık ve belirtileri neler?

Akciğer kanseri temelinde genetik mutasyona dayanan bir hastalık, genetik yatkınlığı olan bir hastalık, en çok ailesel geçişkenliği olan hastalıktır. Bu genetik mutasyonu yaratan bütün risk faktörleri akciğer kanseri hastalığını oluşturan etmenler denilebilir. Akciğer kanseri temelinde genetik mutasyona dayanan bir hastalık ve genetik mutasyona yatkınlığı olan bir hastalık, en çok ailesel geçişi olan bir hastalık. Bu genetik mutasyonu yaratan bütün risk faktörleri bu akciğer kanseri hastalığını oluşturan etmenler arasında diyebiliriz.

Akciğer kanseri nasıl oluşur?

Akciğer kanserinde kontrolsüz bir hücre gelişimi söz konusudur. Akciğer içinde, bronşların içinde gelişir. Kontrolsüz gelişen hücreler tümör ve kitle oluşturur. Akciğer içinde bronşların içinde yüzde 90'ı kanserin bronşlardan gelişir. Dokulara ve organlara bası yapar ve böylece şikayet vermeye başlar. Hiç şikayet vermediği durumlar dolayısıyla geç tanı koyulabiliyor. Tüm tütün ürünleri bu hastalığın oluşmasında en büyük faktörlerden biri. 

Diğer videolarımızı görmek için YouTube kanalımızı ziyaret etmeyin unutmayın.

Web sitemize ulaşmak için: http://www.hurriyetaile.com

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler