HABER

AK Partili Emin Akbaşoğlu'ndan asgari ücret, memur ve emekli maaşı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ilişkin konuştu. Akbaşoğlu, "Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Vaat ettiğimizi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektif gerçekleşecektir" dedi. Akbaşoğlu, "Asgari ücret memur maaşı ile ilgili açıklamalarımız vardı. Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz. Temmuz ayında yasalaştığına şahitlik edeceğiz" ifadelerini kullandı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Akbaşoğlu, "Asgari ücret memur maaşı ile ilgili açıklamalarımız vardı. Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz. Temmuz ayında yasalaştığına şahitlik edeceğiz" dedi.

İşte Akbaşoğlu'nun CNN TÜRK canlı yayındaki açıklamalarından öne çıkanlar...

(TBMM Başkanlığı) Üçüncü turda Numan Kurtulmuş meclis başkanı olarak seçilecek. Sayın Devlet Bahçeli geçici Meclis Başkanı'mız olmuştu. Muhtemelen bu akşam devir teslim töreni olacak.

"TEMMUZ AYINDA YASALAŞTIĞINA ŞAHİTLİK EDECEĞİZ"

Anayasa, adalet gibi komisyonların kurulmuş olmasına şahitlik etmiş olacağız. Asgari ücret memur maaşı ile ilgili açıklamalarımız vardı. Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz. Temmuz ayında yasalaştığına şahitlik edeceğiz. Acil olan bu hususlar dışında Seçim beyannamemizde neleri vaat etti isek bunları bir bir gerçekleştireceğiz. Aciliyeti olanlara öncelik vereceğiz. Aile ve gençlik bankasından bahsetmiştik, yerli ve milli gazla dışarı vereceğimiz paralar cebimizde kalacak.

Emeklilerimizden sorular geliyor, kapsam içinde miyim diye. Bütününü kapsayacak şekilde olacak. İşçi, memurlarımız ve bütün emeklilerimizi kapsayan süreçlerle ilgili öncelikli olacak. Temmuz ayında gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz ön görülüyor. Araya bayram tatili girecek. 9 günlük bayram tatili var.

Sosyal içerikli kalemler var ama toplumun bütün kesimlerine dokunacağımız aile ve gençlik bankası var. Ev hanımlarının emeklilik hakkı elde edeceği düzenlemeyi ihtiva eden, gençlerimizin istihdamını sağlayacak. Temmuz'da asgari ücret ve memurlarla ilgili çalışmalarımız.

Doğal gazın ücretsiz kullanımını taahhüt etmiştik, vatandaşlarımız bunun gerçekleştiğini gördü. Gençlerin sosyal güvenlik şemsiyesi altında, her hanenin geliri olabileceği sosyal güvenlik şemsiyesini tesis etme ufkunu da kanun tekliflerimizi Meclis'e getireceğiz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz