HABER

Afgan suç örgütü lideri Sanger Ahmadi İstanbul'da yakalandı

Son dakika haberine göre Almanya'dan sınır dışı edilen Afgan suç örgütü lideri Sanger Ahmadi, İstanbul'da saklandığı otelde yanındaki 4 kişiyle birlikte yakalandı. Ahmadi'nin 'Lions-Cartel' isimli bir çetenin lideri olduğu öğrenildi. CNN TÜRK muhabiri Mücahit Topçu canlı yayında detayları anlattı...

CNN TÜRK muhabiri Mücahit Topçu nefes kesen operasyonun detaylarını aktardı...

Almanya'da Afgan çete lideri 5 ayrı eyalette 30'dan farklı suça karışmıştı ve Afganistan'a sınır dışı edilmişti. Sanger Ahmadi'nin Türkiye'de olduğu iddia ediliyordu. Bu iddiayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri araştırdı ve Sanger Ahmadi'nin İstanbul'da olduğunu tespit etti.

Ahmadi'nin kaldığı otele baskın düzenleyen ekipler çete liderini yanındaki 4 adamıyla birlikte kıskıvrak gözaltına aldı. Oldukça dikkat çekici paylaşımlar yapmıştı. Almanya'da Afganlara yönelik uyuşturucu ticareti yaptığı, Almanya'daki Afganlardan haraç topladığına dair çeşitli suçlar söz konusuydu.

'LIONS-CARTEL' İSİMLİ ÇETENİN LİDERİYDİ

Birçok suça karıştığı tespit edilmişti ve 'Lions-Cartel' isimli bir çetenin de lideri olduğu belirtiliyordu. Almanya'da adeta bir çete imparatorluğu kurduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da olduğuna dair paylaşımlar da yapmıştı. Bu delilleri göz önünde bulundurarak ekipler başarılı bir operasyona imza attı.

Sanger Ahmadi'nin sorgusunun devam ettiğini söyleyebiliriz. 'Türkiye'de herhangi bir ağı var mı?' bunun da araştırılması bekleniyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler