HABER

Adalet Bakanı Yılmaz Bakan Tunç: Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosya anlaşmayla sonuçlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Bakan Tunç, “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde Adalet Sarayı'nın açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Tunç, terörle mücadeleye değinerek, çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Bakan Tunç, ''Terörle mücadeledeki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin huzurlu bir geleceğe kavuşması, çocuklarımızın, gençlerimizin daha güçlü, daha huzurlu bir Türkiye'de yaşayabilmesi için elimizden geleni Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştiriyoruz" dedi.

'ULUSLARARASI KURULUŞLAR İSRAİL'İN VAHŞİ SALDIRILARI KARŞISSINDA SESSİZ'

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Bakan Tunç, ''Bebekler maalesef insanlığın gözü önünde katlediliyor, ama maalesef Türkiye'nin dışında özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın dışında, dünya liderlerinden yüksek bir ses maalesef göremiyoruz. Uluslararası kuruluşlar, İsrail'in vahşi saldırıları karşısında maalesef sessiz ve etkisiz kalıyorlar'' dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin sessiz kalmasını eleştiren Bakan Tunç, ''Önceki gün Türkiye'nin inşa ettiği, Türk -Filistin Dostluk Hastanesi, kanser hastanesi, bombalandı. Hastane bombalanır mı? Okul bombalanır mı? Mülteci hakları diye bas bas bağıran o uluslararası kuruluşlar, mülteci kampı bombalanıyor, yüzlerce mülteci orada şehit ediliyor, ama hiç sesleri çıkmıyor. Çocuk hakları diye konuşanlar, kadın hakları diye konuşanlardan bir tek cümle duyuyor muyuz? Maalesef duyamıyoruz. İşte ikiyüzlülük bu. Biz bu ikiyüzlülüğe hep karşı gelmeye devam edeceğiz inşallah. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi var. 47 üyeden oluşuyor. İnsan hakları ihlali olduğunda bir yerde hemen koşup toplanıp karar alıp gitmeleri ve inceleme yapmaları lazım. 28 gün geçti, niye inceleme yapmıyorsunuz? Bir an önce gitmeniz, orada o incelemeleri yapmanız ve oradaki deliller zaten apaçık ortada, onları toplayıp uluslararası ceza mahkemesinin önüne koymamız gerekir. İnşallah o günlerde gelecek ve bu katliamı gerçekleştiren katiller insanlık önünde hesap verecekler. Bunu insanlık görecek inşallah'' diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler