HABER

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre baskınının yıldönümünde konuştu

ABD'de 6 Ocak 2021'de Kongre'ye saldırı düzenlenmiş, bina 1812'deki savaştan bu yana görülmemiş olaylara sahne olmuştu. ABD Başkanı Joe Biden baskının yıldönümünde “Tarihimizde ilk kez bir başkan seçimi kaybetmekle kalmadı aynı zamanda barışçıl güç transferini kongre baskınıyla engellemeye çalıştı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden kanlı kongre baskının yıldönümünde yaptığı konuşmada, “Tarihimizde ilk kez bir başkan seçimi kaybetmekle kalmadı aynı zamanda barışçıl güç transferini kongre baskınıyla engellemeye çalıştı” dedi ve şöyle devam etti;

"Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı, 2020 seçimleriyle ilgili bir yalanlar ağı oluşturup yaydı. Bunu yaptı çünkü güce değer veriyor, çünkü kendi çıkarını ülkesinin çıkarlarından daha önemli görüyor."

ABD'NİN BOĞAZINA HANÇERİ DAYADILAR

Biden, geçtiğimiz sene eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından düzenlenen kanlı kongre baskınını “silahlı ayaklanma” olarak nitelendirirken baskınına katılanların ve baskın için insanları kışkırtanların ABD’nin boğazına bir hançer dayadığını ifade etti.

BEYAZ SARAY  ÖNCEDEN DUYURMUŞTU

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Biden'ın, kongre saldırısının ve "yıkımın" tek sorumlusunun eski başkan Donald Trump olduğunu söyleyeceğini açıkladı.

Psaki, "Trump Amerikan halkını ve destekçilerini yanılttı. Başkan Biden'ın, eski başkanın demokrasimiz için oluşturduğu tehdit konusundaki görüşü net" dedi.

Trump'tan nadiren bahseden Biden, bugün Kongre'de Trump destekçilerinin bastığı Statuary Hall'da konuşacak.

Biden'ın konuşması sonrası Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi önderliğinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacak.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler