HABER

21 yıl önce yazdığı 'Cumhuriyet'in 100’üncü yılına mektup' 2 oğluna ulaştı

İzmir'de yaşayan Mustafa Kocatürk'ün (57), PTT Genel Müdürlüğü'nün 2002 yılında başlattığı 'Cumhuriyet'in 100’üncü yılına mektup' kampanyası kapsamında 21 yıl önce yazdığı mektuplar, oğulları Utku Han Kocatürk (26) ve Celal Can Kocatürk'e (29) teslim edildi. 2 kardeş, yıllar sonra babalarından gelen mektupla duygulandı.

Posta Telgraf Teşkilatı'nca (PTT) 2002'de başlatılan 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılına Mektup Kampanyası' kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan 40 bin kişi, arkadaşlarına ve yakınlarına 2023 yılında teslim edilmek üzere mektup yazdı. İzmir'de yaşayan Mustafa Kocatürk de 21 yıl önce oğulları Utku Han Kocatürk ve Celal Can Kocatürk'e hitaben birer mektup kaleme aldı. Mektuplar 21 yıl sonra, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 2 oğluna da teslim edildi.

‘MEKTUP SENELER İÇİNDE BENİM DAHİ AKLIMDAN ÇIKMIŞ’

2002 yılında Turgutlu'da yaşadıklarını ve küçük oğlunun ana sınıf, büyük oğlunun ise 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Mustafa Kocatürk, "37 yaşında 57 yaşımı hayal ederek, bir yandan da hayatta olup olmayacağımızı bilmeden onlara gerekli hayat ve iş nasihatleri vermiştim. Yaklaşık 25 yıldır özel okul işletiyorum. Mektupta, kurduğum okulun maddi değil manevi değerinin yüksek olduğunu yazdım. Çünkü bugüne kadar 4 bin civarında mezun ve Cumhuriyet’e sahip çıkacak gençleri yetiştirdik. 57 yaşına geldiğimde onlar belki bir doktor, avukat ya da bu ülke yönetiminde olan gençler oldu. Bugün o anki duygularımı yeniden yaşıyorum. Seneler içinde benim dahi aklımdan çıkan bu mektup bir postacı tarafından adresimize ulaştırılmış" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler