Vergi kimlik numarası sorgulama işlemi nasıl yapılır? GİB vergi numarası sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Vergi kimlik numarası sorgulama işlemi nasıl yapılır GİB vergi numarası sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 18:22

Vergi kimlik numarası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. E-Devlet üzerinden vergi kimlik numaranızı kolayca sorgulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

GİB üzerinden vergi bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Vergi kimlik numarası gibi detaylı bilgiler için GİB sitesindeki GİB sorgulamalarını yapmanız yeterlidir.

Sadece vergi işlemleri için değil, vergi daireleri üzerinden yapacağınız işlemler için GİB resmi sitesini kullanabilirsiniz. Resmi siteye giriş yaptıktan sonra yapabileceğiniz tüm işlemler sayfadaki menü sayesindekullanıcılarasunulmaktadır. Bu sayede hangi işlemi yapmak istiyorsanız menü üzerinden seçim yapmanız yeterli olacaktır. Vergi kimlik numarası gibi işlemler için ise menüde yer alan sorgulamalar bölümünü tıklananız gerekir.

8. Sırada yer alan sorgulamalar bağlantısına tıkladıktan sonra ekranda yeni bir menü yer alacaktır. GİB üzerinden vergi kimlik numaranızı öğrenmek için menüde ilk sırada yer alan vergi kimlik numarası sorgulama seçeneğine tıklamanız gerekir. Böylece vergi kimlik numaranızı öğrenebileceğiniz form ekranda yer alacaktır.

Haberin Devamı

VERGİ KİMLİK NUMARASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Vergi kimlik numaranızı öğrenmek için ekranda yer alan isim, soy isim, doğum yılı ve baba adı gibi bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Böylece bilgileri girilen kişinin vergi kimlik numarası sistem tarafından açılacak olan yeni sayfada görülecektir. Böylece unuttuğunuz ya da erişmeniz gerektiği anlarda online olarak GİB üzerinden belirtilen şekilde sorgulamanızı yapabilir, bilgi alabilirsiniz. Vergi mükellefi olan tüm vatandaşların yararlanabileceği GİB hizmeti üzerinden ihtiyaç duyduğunuz anda hizmet alabilirsiniz.

Üstelik sadece vergi kimlik numarası için değil, kimlik numaranızı öğrendikten sonra borç sorgulama gibi diğer işlemleriniz için öğrendiğiniz vergi kimlik numarasını kullanarak diğer vergi bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz. Online olarak öğrenebileceğinizi vergi borcunuzu da yine Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi üzerinden yapacağınız işlemlerle gerçekleştirebilirsiniz.

Vergi dairelerinin üzerinden yapacağınız işlemleri online olarak sizlere sunan Gelir İdare Başkanlığı sayesinde belirtilen hizmetlerden sizler de yararlanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!