Venedik Festivali Mastroianni anısına

Güncelleme Tarihi:

Venedik Festivali Mastroianni anısına
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl, 27 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında 54'üncüsü düzenlenecek olan Venedik Film Festivali, geçen yıl ölen ünlü aktör Marcello Mastroianni'ye ithaf ediliyor.

Marcello Mastroianni'nin Anısına adıyla düzenlenen özel bölümde, aktörün beş unutulmaz filmi gösterilecek. Bunun yanısıra Roberto Rossellini, Marco Ferreri ve Ginlio de Santis gibi, İtalyan sinemasının artık yaşamayan usta yönetmenlerinin filmleri için de özel gösterimler düzenleniyor.

Festivalin, 18 filmin mücadele edeceği yarışmalı bölümünde, üç İtalyan, iki Fransız, iki Amerikan ve birer İspanyol, Brezilya, Polonya, Belçika, İrlanda, Japon, Portekiz, Rus, İngiliz, Çin ve Hong Kong yapıtları bulunmakta.

Venedik Film Festivali, bu yıl yenilenen çehresiyle sinemaseverlerle buluşacak. Yönetim kurulunun tamamen değişmesiyle, yenilikler yapılan Venedik Film Festivali'nde ‘‘Cannes Film Festivali taklitçiliğine son verildiği'' yeni Başkan Felice Laudaduo tarafından açıklandı.

Birçok sempozyumun da düzenleneceği dev şölenin yarışma bölümünde Türk sineması yeralmıyor. Uluslararası Eleştiri Haftası'nda ise Zeki Demirkubuz'un yönettiği ve başrollerini Hakan Bilginer ile Derya Alabora'nın oynadığı Masumiyet adlı film gösterilecek.

Festival sırasında, İtalyan sinema oyuncusu Alida Valli, Fransız aktör Gerard Depardieu ve Amerikalı ünlü yönetmen Stanley Kubrik'e özel Altın Aslan ödülü verilecek.

27 Ağustos'ta, Woody Allen'in yarışma dışı Deconstructing Harry yapıtıyla başlayacak festivalde, ayrıca kısa metrajlı film yarışması düzenlenecek, Matine ve Suare adı altında, yarışma dışı filmler de gösterime girecek.

Venedik Film Festivali jürisine, Piano, Bir Lady'nin Portresi gibi filmleriyle tanınan Yeni Zelandalı kadın yönetmen Jane Campion başkanlık yapacak. Jüride, ingiliz sinema oyuncusu Charlotte Rampling de bulunuyor..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!