‘Usulsüz faturanın hesabını soracağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Usulsüz faturanın hesabını soracağız’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 16:32

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, TEST Başkanı Bendevi Palandöken’in geçen yılın son günlerindeki elektrik tüketimlerinin yeni yıl tarifesi üzerinden fatura edildiği iddialarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Yılmaz, yılbaşından itibaren geçerli olan yeni elektrik tarifesinin, 2017'nin son günlerindeki tüketimlere yansıtılamayacağına işaret ederek, "Fatura hesaplama metodolojimiz ve mevzuatımız çok açık ve nettir. Geçen yılki elektrik tüketimi, 2018 yılı için belirlenen tarifeden faturaya yansıtılamaz. Aykırı işlem yapan şirketlere bunun hesabını sorarız" dedi.

‘Usulsüz faturanın hesabını soracağız’

ÖNCE ŞİRKETE SONRA EPDK’YA BAŞVURULMALI

Yılmaz, kendilerine yeni tarife üzerinden usulsüz fatura kesildiğini değerlendiren tüketicilerin dağıtım şirketlerine itirazlarını yapmaları gerektiğini, sorunlarının çözülmemesi halinde ise EPDK'ya yazılı olarak başvurabileceklerini bildirdi. Tüketicilerin haklarının yenilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Kurumun web sitesine koyduğumuz fatura hesaplama modülünü de bu amaçla geliştirdik. Mevzuata aykırı hareket eden şirketler olursa EPDK olarak gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!