Ürdün Kralı ABD’de Türkiye’yi şikayet etti iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ürdün Kralı ABD’de Türkiye’yi şikayet etti iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 01:50

Ürdün Kralı Abdullah’ın ocak ayında ABD’li üst düzey siyasetçilerle gerçekleştirilen bir toplantıda Türkiye’nin Avrupa’ya terörist ihraç ettiğini söylediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Ürdün Kralı Abdullah’ın ocak ayında ABD’li üst düzey siyasetçilerle gerçekleştirilen bir toplantıda Türkiye’nin Avrupa’ya terörist ihraç ettiğini söylediği ileri sürüldü. Ortadoğu haberleri yapan Middle East Eye internet sitesinden David Hearst imzalı haberde, Kral Abdullah’ın 11 Ocak’ta aralarında Kongre ve Senato üyelerinin de olduğu ABD’li siyasetçilerle yaptığı toplantıya dair bilgiler yayınlandı.

İddiaya göre Kral, görüşmede Avrupa’nın yaşadığı mülteci krizinin ve onlar arasına karışmış teröristlerin bir “tesadüf” olmadığını söyleyerek “Gerçek şu ki teröristlerin, Avrupa’ya gitmesi Türkiye’nin politikasının bir parçası” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bölgede radikal İslamcı bir çözüme inandığını” söyleyen Kral, “Türkiye, Suriye’de dini çözümden yana. Biz ise daha ılımlı unsurları destekliyoruz ve dini seçeneğe karşı üçüncü bir seçeneği zorluyoruz” diye konuştu. Türk hükümetinden Kral’ın sözleriyle ilgili resmi açıklama yapılmadığı, ancak üst düzey bir Türk kaynağın Kralı, “Beşar Esad’ı sözcüsü olmakla” suçladığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!