Üniversitelilerden sınıf yardımı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden sınıf yardımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 10:39

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Halit Selçuk İlkokulu’na, özel bir üniversitenin Sosyal Aktiviteler Kulübü üyesi 20 öğrenci tarafından Sosyal Aktiviteler Sınıfı oluşturuldu.

Haberin Devamı

Burhaniye ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy Mahallesi’nde eğitim veren 80 öğrenci kapasiteli Halit Selçuk İlkokulu’na Gelişim Üniversitesi Sosyal Aktiviteler Kulübü tarafından Sosyal Aktiviteler Sınıfı yapıldı. Bilgisayarlardan satranç takımlarına kadar her malzemenin eksiksiz yer aldığı sınıfın açılışı, Kaymakam Hüseyin Öner tarafından yapıldı. Sınıfın hazırlanmasında görev alan üniversiteliler, köy okuluna katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını anlatırken, küçük öğrenciler de ağabey ve ablalarına teşekkür etti. Sınıfın kurdelesini iki öğrenci ile birlikte kesen Kaymakam Hüseyin Öner, "Gelişim Üniversitesi böyle bir projeyi bu okulumuza uygun görmüş. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle projelerin başka okullarımızda da uygulanmasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Gelişim Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Dilek Koymat ise okulda boş sınıf gördüklerini ve öğrencilerin Fen, Sosyal Bilgiler ve Matematik dersini işleyebilecekleri bir Sosyal Aktiviteler Sınıfı hazırladıklarını anlattı. Öğrencilerin dinlenebileceği alan oluşturduklarını söyleyen Koymat, "Bütün okullarda olması gereken bir sınıf. 20 kişilik bir ekiple geldik buraya. Üniversitelilerin, geldikleri en alt basamak olan ilkokul, ortaokul öğrencilerine hediye etmek üzere bir sınıf oluşturduk" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!