Üniversitelerde öğrencilerin memnuniyeti ölçüldü

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde öğrencilerin memnuniyeti ölçüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 12:56

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın sonuçları yayınlandı. 174 üniversitede yaklaşık 11 bin öğrenci ile yapılan anket çalışmasına göre, vakıf üniversitelerinin başarısı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda 174 üniversitede tüm sınıf düzeylerinde 10 bin 894 öğrenci ile anket çalışması gerçekleştirildi. Üniversiteler; öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi alt başlıklara göre sıralandı. Tüm kriterlerde ortalamada en yüksek puanı alan Koç Üniversitesi ilk sıraya yerleşirken, ikinci Sabancı ve üçüncü ise Özyeğin Üniversitesi oldu. Sıralamada üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ aldı.

Haberin Devamı

EN İYİLERİN 12’Sİ VAKIF, 8’İ DEVLET

Memnuniyet sıralamasında vakıf üniversitelerinin üst sıralarda yer alması dikkat çekti. 19 üniversitenin ‘A+’ aldığı sıralamada 12 vakıf, 8 devlet üniversitesi bulunuyor. En başarılı vakıf üniversitesi Koç olurken, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ise dördüncülük ile devlet üniversiteleri arasında en iyi dereceyi elde etti. Ayrıca Boğaziçi beş, Abdullah Gül yedi, İstanbul dokuz ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ise onuncu oldu. Araştırma 174 üniversiteden 19’unun ‘A+’, 24’ünün ise ‘A’ seviyesinde öğrencilerinin beklentilerini üst düzeyde karşılayabildiğini gösterdi. En düşük memnuniyet seviyesine verilen ‘FF’ notunu ise 44 üniversite aldı. 174 üniversitenin 102 gibi büyük bir çoğunluğu ise ‘C’ ve altı seviyede kaldı.

Öğrenci memnuniyetinde A+ üniversiteler

1-Koç Üniversitesi

2-Sabancı Üniversitesi

3-Özyeğin Üniversitesi

4-İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

5-Boğaziçi Üniversitesi

6-Bilkent Üniversitesi

7-Abdullah Gül Üniversitesi

8-MEF Üniversitesi

9-İstanbul Üniversitesi

10-Ortadoğu Teknik Üniversitesi

11-İstanbul Teknik Üniversitesi

12-Acıbadem Üniversitesi

13-Kadir Has Üniversitesi

14-İstanbul Bilgi Üniversitesi

15-İstanbul Bilim Üniversitesi

Haberin Devamı

16-Galatasaray Üniversitesi

17-İzmir Ekonomi Üniversitesi

18-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

19-Yeditepe Üniversitesi

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!