Üniversitede sosyal bilimler zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede sosyal bilimler zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 15:58

Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 5-6 Mayıs’ta gerçekleşecek ‘Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi’ne katılım için başvurular başladı.

Haberin Devamı

25 Mart’a kadar ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarının özetini, ‘gsbk.beun.edu.tr’ yükleyerek başvuru yapması gerekiyor. Türkiye’nin her bölgesinden sosyal bilimler alanlarında ön lisans son sınıf, 3 ve 4’üncü sınıf lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılabileceği kongre sayesinde üniversiteler arasında bilimsel ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Türkiye çapında ‘Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi’ düzenlemeye hazırlanıyor. 5-6 Mayıs’ta yapılacak kongrede üniversiteler arasında bilimsel ilişkilerin güçlendirmesi ve sosyal bilimler alanında çalışmak isteyen gençlerin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

İktisat Kulübü örğencilerinin düzenleneceği kongreye Türkiye’nin önde gelen sosyal bilimcileri de katılacak. Kongre için lisans sosyal bilimler alanlarında eğitim alan, ön lisans son sınıf, 3 ve 4’üncü sınıf lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurulabiliyor. Katılmak isteyen öğrenciler 25 Mart’a kadar sosyal bilimler alanında yaptıkları çalışmalarının özetini kongrenin internet sitesine yükleyerek başvuru yapması gerekiyor. Bu başvurular arasından kurul tarafından seçilenler kongrede yer alma hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Ulaşım ve konaklama ücretsiz

Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi’ Türkiye’nin her tarafından yaptığı çalışmaları paylaşmak isteyen öğrencileri ağırlamayı amaçlıyor. Zonguldak’ta gerçekleşecek kongrenin ulaşım ve konaklama masrafları üniversite tarafından karşılanacak.

“Genç sosyal bilimciler sunumlar yapabilecek”

İktisat Kulübü Başkanı Buğra Çağrı Şahin, kongre sayesinde Türkiye’deki genç sosyal bilimcilerin çalışmalarını paylaşmalarına ve iletişim kurmalarına olanak sağlamak istediklerini belirterek şunları söylüyor:
”Kongre, genç sosyal bilimcileri ve bu alanda başarılı akademisyenleri bir araya getirecek. Muş’taki bir üniversite öğrencisi yaptığı bir çalışmayı kongrede sunabilecek. Aynı zamanda Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrencilerin çabaları ile böyle bir kongre düzenleyerek, okulumuzun marka değerini de yükseltmek istiyoruz.” (http://gsbk.beun.edu.tr/)

 

BAKMADAN GEÇME!