Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 17:12

- Mersin İdmanyurdu yönecileri ve futbolcuları, Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu - Kulüp Başkanı Kahramanlı: "Özgecan'ın ailesine maddi manevi ne gerekiyorsa her konuda yardıma hazırız"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'nun yöneticileri ve oyuncuları, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, teknik direktör Rıza Çalımbay, oyuncular Servet Çetin, Güven Varol, Sinan Kaloğlu ve Efe Halil Özarslan ve yönetim kurulu üyeleri, aileye başsağlığı diledi.

Kahramanlı, taziyenin ardından gazetecilere, böyle bir acıyı Allah'ın kimseye göstermemesini dileyerek, şunları söyledi:

"Bu cinayeti işleyen kim olursa olsun onu burada lanetliyoruz. Cinayeti işleyen inşallah gerekli cezayı alacaktır. Biz kulüp olarak ve Ali Kahramanlı olarak Özgecan'ın ailesine maddi manevi ne gerekiyorsa her konuda yardıma hazırız. Bugün Türkiye ayakta. Can Aslan kızımınızın yanında. Tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bu tür olayları hiç kimsenin başına vermesin."

Haberin Devamı

Teknik direktör Rıza Çalımbay da söyleyecek söz bulamadığını ifade ederek, ailenin acısını paylaştığını dile getirdi.

Kadına şiddet uygulayanın insan olduğuna inanmadığını vurgulayan Çalımbay, "Toplumumuzun kadınlara sahip çıkması gerekiyor. Bu yürüyüşler, pankartlar bence bir yere kadar ama artık başka şeylerin yapılması gerekiyor. Bu olayları gördüğümüz zaman büyük tepki göstermemiz gerekiyor" dedi.

Çalımbay, Aslan'ın başına gelenin herkesin başına gelebileceğini, o yüzden tepkisiz kalınmaması gerektiğini aktardı.

Futbolcu Sinan Kaloğlu da ailenin acısını paylaşmak için geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Kızımızın ailesini ziyaret ettik, üzüntülerini paylaşıyoruz. Allah onlara sabır versin. Gerçekten çok zor bir durum. Burada tüm Türkiye'nin bu olaya kilitlenmesi, vicdanların sarsılıp herkesin birlikte hareket etmesi de güzel bir mesaj verdi. Özgecan'ımızı geri getirmeyecek ama bundan sonraki Özgecanlar için bence bu bir engel olacaktır. Toplum olarak biraz daha iyi düşünüp, artık bu tip cani olayların yaşanmamasını istiyoruz."

Öte yandan, Çalımbay, Aslan'ın erkek kardeşi Barış Ali Aslan'a sarılarak fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!