GeriSeyahat Ümit Ünal’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ümit Ünal’ın tatil sırları

Ümit Ünal’ın tatil sırları

Yönetmen Ümit Ünal, hem yurtiçi hem de yurtdışında seyahat etmeyi seviyor. Özellikle sıradışı ya da hikâyesi olan mekânları tercih ediyor. İşte Ünal’ın favori seyahat mekânları.

OTELLER

Cinema Hotel Tel Aviv, İsrail

“Tel Aviv’e bir film festivali için gittiğimde bu otelde kalmıştım. Bauhaus stili eski bir sinemayı otele dönüştürmüşler ve sinemayla ilgili birçok anıyı saklamışlar. Koridorlar, giriş küçük bir sinema müzesi gibi. Herhangi bir büyük lüks vaat etmiyor ama yurtdışında kaldığım onca otel arasında unutmadıklarımdan biri.” Standart odada kahvaltı dahil bir kişilik fiyat 532 TL. (www.atlas.co.il/cinema-hotel-tel-aviv)

Harmani Tatil Çiftliği
Bozcaada, Çanakkale

“Öğretmen emeklisi bir çift, aileden kalma çiftliği otele dönüştürmüş. Merkezden iki kilometre uzak ama sorun olmuyor. Kahvaltıları harika. Sahipleri çok nazik ve olağanüstü ilgili. Dönüşte bize bir şişe zeytinyağı ve bir kasa üzüm hediye etmişlerdi. Tek eksiği küçük bir yüzme havuzu.” Çift kişilik oda fiyatı kahvaltı dahil 200 TL. (543) 614 01 70

Eren Konuk Evi
Assos, Çanakkale

“Bu yaz İstanbul’un kargaşasından Eren Konuk Evi’ne sığınmıştık. Sivrice-Assos’ta bir küçük otel. Assos’tan sonra toprak köy yollarına dalıp gidiliyor. Odaların tasarımı, Midilli manzarası ve her şeyden uzaklığı, ıssızlığı çok iyi gelmişti...” Otelin standart odada kahvaltı ve akşam yemeği dahil iki kişilik fiyatı 300 TL.
(www.erenkonukevi.com)

Ümit Ünal’ın tatil sırları

RESTORAN

Cibalikapı Balıkçısı
İstanbul

En sık gittiğimiz yer. Sahibi Behzat Şahin aynı zamanda yemek yazarı, yemek zevkinin incelikli ustalarından. Buraya özel mezeleri o kadar seviyorum ki, genellikle ana yemeğe sıra gelemeden doymuş oluyorum. (www.cibalikapibalikcisi.com)

Hasan Tefik
Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada’da en sevdiğimiz lokanta burası olmuştu. Her şey taze ve zevkliydi. İki bütün asma yaprağının arasında gelen ızgara sardalyenin görünüşü harikaydı. Ramazanda oruç tutan sahibi, bizim masamızın yanında iftar yapmıştı. (www.hasantefik.com)

Klemuri
Beyoğlu, İstanbul

Bu küçük lokantayı çok seviyor ve sık gidiyoruz. Klemuri Pazar (Rize) Lazcasında, eski mutfaklarda yemek kazanının asıldığı zincire deniyormuş. Karadeniz yemekleri yapıyorlar. Mütevazı ama çok lezzetli bir yer. (www.klemuri.com)

BAR

Kala Tiflis, Gürcistan

Yurtdışında birçok güzel bara gittim ama adı aklımda kalan Tiflis’teki Kala oldu. Çok mütevazı, İstiklal ya da Ortaköy’de birçok benzerine rastlayabileceğiniz bir lokanta/bar. Ama yemekleri gerçekten harika. Saat 21.00 itibariyle çalmaya başlayan caz grubu da çok güzeldi. (www.kala.ge)

False