GeriSeyahat Ülke içinde otomobille seyahat etmeyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ülke içinde otomobille seyahat etmeyin

Ülke içinde otomobille seyahat etmeyin

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da yaşayan Türklerle, bu ülkeye seyahat edecek olanlara “olaylardan uzak durun” uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır’da yaşayan ve bu ülkeye seyahat eden vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri bakımından her türlü tedbiri almaları, her koşulda müteyakkız bulunmaları ve gösterilerin yapıldığı olay mahallerinden ve her türlü kalabalıktan özellikle uzak durmaları önem taşımaktadır” denildi.

Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Mısır’da meydana gelen son olaylarda yüzlerce kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmıştır. Mısır geçici hükümeti, ülke genelinde olağanüstü hâl; Kahire, Giza, İskenderiye, Minya, Beni Süef, Asyut, Sohag, El-Bahaire, Kuzey Sina, Güney Sina (turizm merkezleri hariç), Süveyş, İsmailiye, Feyyum ve Qina vilayetlerinde saat 21.00-06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir.

KARAYOLUNDAN KAÇININ

Bu dönemde, Mısır’a seyahat edecek kişilerin doğrudan uçak seferi bulunan tatil beldeleri ve merkezler dışında karayoluyla seyahatten kaçınmalarında ve Mısır’da bulundukları süre zarfında ise gösterilerin yapıldığı meydanlardan uzak durmalarında fayda görülmektedir. Mısır’a seyahat edecek olan ve halen Mısır’da yaşayan vatandaşlarımızın olağan dışı hallerde Kahire Büyükelçiliğimiz ve İskenderiye Başkonsolosluğumuzun yanısıra, Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne de başvurmaları mümkündür.”

False