Üç AVM kiraları TL’ye çeviriyor

Güncelleme Tarihi:

Üç AVM kiraları TL’ye çeviriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 15:34

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Alışveriş merkezlerinin patronlarına sesleniyorum eğer vatanseversek şu dövizleri TL’ye çevirelim” çağrısına Başkent’teki üç alışveriş merkezinden (AVM) destek geldi.

Haberin Devamı

Armada, Panora ve Nata Vega, kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldıklarını duyurdu. Söğütözü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Armada ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Dövizdeki hareketliliğe karşı her zaman kiracılarının yanında olmayı ilke olarak benimseyen Armada Alışveriş Merkezi yatırımcısı olarak dolar ve euro bazında yapılmış kira sözleşmeleri isteyen kiracılarımız için Türk lirasına çevrilecektir” ifadelerine yer verdi.

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan yapılan açıklamada ise şirketin iş ortağı olarak gördüğü Panora AVM bünyesinde faaliyet gösteren perakende işletmeleri ile yatırımcılarının menfaatlerini ortak noktada buluşturma çabası içinde olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: “2009 yılı ocak ayından beri süregelen tavan kur uygulamasına rağmen, son dönemde döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü sert hareketlilik sebebiyle, dileyen iş Ortaklarımızla döviz bazlı kira sözleşmelerini TL bazlı olarak düzenleme uygulamasına geçileceğini bildiririz.”

Haberin Devamı

Nata Holding’den yapılan açıklamada da tüm kiracılarının arzu etmeleri halinde, Türk lirasına geçebilecekleri belirtildi. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, “Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrıya sessiz kalmak istemedik ve kendi bünyemizde bu sürece yapabileceğimiz destek hususunda hızlı ve keskin bir kararla tüm AVM’lerimizdeki kiracılarımızın dolar ya da euro ile yapılmış kira kontratlarını TL olarak değistirebileceklerini ifade ettik” dedi. Tanık bu kararın, kiralaması yeni başlamış AVM projelerini de kapsadığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!