Türklerin mitinginde, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen 2 bin polis görev yapacak

Güncelleme Tarihi:

Türklerin mitinginde, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen 2 bin polis görev yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 15:32

Köln’de pazar günü Türklerin düzenleyeceği miting, Köln polisini alarma geçirdi. Köln Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden Türkçe yapılan açıklamada, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen 2 bin polisin görevlendirileceği bildirdi.

Haberin Devamı

Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, Türk derneğinin yapmak istediği gösterinin yasaklanması yönünde mesajlar aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Her türlü aşırı fikirden rahatsızlık duyan herkesi anlayışla karşılıyorum. Birçok insan, Türkiye’nin iç meselelerinden kaynaklanan sorunların Almanya’da toplantı konusu yapılmasını anlamakta güçlük çekiyor. Dolayısıyla biz, toplantıda ifade edilecek olan fikirlerden bağımsız olarak demokrasi, özgürlük ve insan haklarının korunması için mücadele eden herkesi destekliyoruz. Zira bu değerler Almanya Anayasası’nın temel taşlarıdır.”

TÜRKİYE’NİN İÇ SORUNU

Türkleri düzenleyeceği mitinge karşı yapılacak gösteriye de değinen Mathies, “Biz tüm Köln halkının aynı şehirde barış içinde bir arada yaşaması için çalışıyoruz. Türkiye’de olup biten tüm gelişmeleri büyük bir dikkatle izliyor ve Türkiye’nin iç sorununun Köln’e taşınmasını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. Emniyet Müdürü ayrıca, karşı gösteriler için başvuru yapan organizatörlerle gerekli işbirliği görüşmelerinin henüz yapılmadığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!