Türkiye, Stockholm saldırganını 2 yıl önce sınır dışı etmiş!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Stockholm saldırganını 2 yıl önce sınır dışı etmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 16:20

Özbekistan güvenlik kaynaklarının açıklamasına göre Stockholm'de kamyonlu saldırıyla 4 kişinin ölümüne sebep olan saldırgan 2015 yılında Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalanıp İsveç'e sınır dışı edildi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre Özbekistan Güvenlik kaynaklar İsveç'te kamyonlu saldırı zanlısının 2015’te Türkiye’den Suriye sınırını geçmeye çalıştığını ancak bu sırada yakalanarak İsveç’e sınır dışı edildiğini açıkladı. Özbek kaynaklar ayrıca Rahmet Akilov’un Şubat ayından beri radikal gruplarla bağlantısı sebebiyle aranma listesinde olduğunu belirtti.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Cuma günü 4 kişinin ölümüne neden olan kamyonlu saldırının şüphelisi Özbekistan vatandaşı Rahmet Akilov'un 'saldırıyı üstlendiği' açıklanmıştı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarını yapan İbrahim el Bakraoui de Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalanmış ve sınırdışı edilmişti.  Ankara'nın Paris saldırısını da gerçekleştiren Bakraoui kardeşler için üç kez uyarı yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Haberin Devamı

Türkiye, Stockholm saldırganını 2 yıl önce sınır dışı etmiş

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!