Türkiye, Okul Sporları Olimpiyatları'na hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Okul Sporları Olimpiyatlarına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 12:50

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 11-18 Temmuz'da Trabzon'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2016 Okul Sporları Olimpiyatları (GYMNASIADE 2016) için şu ana kadar 26 ülkeden 3 bin 395 sporcunun kaydı yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, 1972 yılında Lüksemburg'da kurulan ISF'nin Avrupa'dan 48, Asya'dan 13, Afrika'dan 9, Amerika'dan 12 ve Okyanusya'dan 3 ülke olmak üzere toplam 85 üyesinin olduğunu belirtti.

Pehlivan, Türkiye Okul Sporları Federasyonunun, çocuk ve gençler arasında barış, kardeşlik ve dostluk kurarak, sporun evrensel değerlerini yaşatıp, birbirlerine saygı duymayı öğrenen gençlerin yaşadığı dünya oluşturma felsefesini taşıyan ISF'de, Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirtildi.

Türkiye'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı ISF'nin, her yıl düzenlediği spor yarışmaları ve kültürel etkinliklerde dünya gençlerinin bir araya geldiğine, böylece hem spor hem de kültürel kaynaşmanın gerçekleştiğine dikkati çeken Pehlivan, "Türkiye Okul Sporları Federasyonu ise sporu toplumun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocukları ve gençleri spor yapmaya teşvik etmeyi hedeflemektedir. Çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, milletini seven, hoşgörülü, sosyal, üretken insanlar olarak yetişmeleri için sporun bilimsel anlayışına uygun ortam ve olanakları sağlamak noktasında temel politikaları gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"Türkiye'den 546 sporcu katılacak"

Pehlivan, Brezilya'da 2013 yılında yapılan  GYMNASIADE'ye 38 ülkeden 3 bin 428 sporcu öğrencinin katıldığını anımsatarak, Türkiye'nin, 2016 Okul Sporları Olimpiyatları bayrağını bu organizasyonun sonunda Büyükelçi Hüseyin Diriöz vasıtasıyla aldığını belirtti.

GYMNASIADE 2016'nın, ISF'nin okul sporları alanındaki en önemli organizasyonu olacağını işaret eden Pehlivan, şöyle konuştu:
"Şampiyona, atletizm, jimnastik ve yüzme olmak üzere üç ana branştan oluşmaktadır. Bunun yanında judo, karate, okçuluk, eskrim, tenis ve satranç ve güreş branşları da yer alacak. Jimnastiğin ise ritmik, artistik ve aerobik jimnastik olarak üç alt kategorisi bulunmaktadır. Trabzon'da yapılacak olimpiyatlara 5 kıtadaki 50 ülkeden 5 bin sporcu öğrencinin katılmasını bekliyoruz. 17 Şubat 2016 tarihi itibarıyla 26 ülkeden 3 bin 395 sporcu kayıt yaptırdı. Ülkelerin eğitim takvimleri farklı olduğu için olimpiyatlara kayıtların nisana kadar devam etmesini planlıyoruz."

Haberin Devamı

Pehlivan, olimpiyatlar için şu ana kadar Belarus'tan 273, Şili'den 70, Taipei'den 115, Hırvatistan'dan 85, Kıbrıs Rum kesiminden 130, Finlandiya'dan 150, Ermenistan'dan 160, Fransa'dan 230, Gürcistan ve İran'dan 155'er, Arnavutluk'tan 65, Bulgaristan'dan 45, Portekiz'den 62, Yunanistan ve Malta'dan 25'er, Macaristan'dan 245, Porto Riko'dan 85, Romanya'dan 273, Slovakya ve İngiltere'den 100'er, İspanya ve İsrail'den 35'er, İsveç'ten 10, Çin'den 180, Estonya'dan 41 ve Türkiye'den 546 sporcunun kaydının yapıldığını bildirdi.  Federasyon olarak gerçekleştirdikleri her organizasyonun ISF tarafından takdir edildiğini anlatan Pehlivan, şöyle devam etti:
"Bunun sonucu olarak da ISF Onur Ödülü olan Raymond Defever Ödülü 2013'te federasyonumuza verilmiştir. Trabzon'da Haziran 2014'te yaptığımız ISF Hentbol Dünya Şampiyonası, GYMNASIADE için önemli bir referans olmuştur. Trabzon'da 2011 EYOF için yapılan tesislerde gerçekleştirilen büyük organizasyonlar, şehrimize devamlı katma değer kazandırmıştır."

Haberin Devamı

Anadolu parsı, olimpiyat maskotu olacak

Pehlivan, ev sahibi oldukları için şampiyonaya Türkiye'den A ve B takımı olarak 546 kişilik sporcu kafilesinin katılacağını anlatarak, "Bu, ülkemiz sporcularına, uluslararası anlamda tecrübelerini arttırmaları için önemli fırsat oluşturmaktadır. Ayrıca, milli sporcu unvanını kazanan öğrencilerimizin spor akademilerine sınavsız giriş yapabilecek olmaları, eğitimleri için de önemli fırsat olacaktır" dedi.  Müsabakaların Trabzon'daki 11 tesiste gerçekleştirileceğini belirten Pehlivan, "2 bin 400 kişiyi Doğu Karadeniz Öğrenci Yurdunda, bin kişiyi ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesindeki Fuat Sezgin Öğrenci Yurdunda ağırlayacağız. Ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardan da faydalanacağız" dedi.

Haberin Devamı

Pehlivan, GYMNASIADE 2016'nın logosunda Karadeniz'in dalgaları ile üzerinde olimpiyat renkleri bulunan martının yer alacağını belirterek, "Hamsiyi çok fazla kullandığımız için bu sefer martıyı kullandık. Maskot olarak ise Anadolu parsını kullanmak için çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.      

 

BAKMADAN GEÇME!