Türkiye kökenli kadınlar, daha çok doğum yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kökenli kadınlar, daha çok doğum yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 10:32

Almanya’da yaşayan Türk kadınlarının doğurganlık oranı Türkiye’de yaşayanlardan daha yüksek. Türkiye’de kadın başına 2.01 çocuk düşerken, Almanya’da bu oran Türkiye kökenli kadınlarda 2.45.

Haberin Devamı

ALMANYA’da göçmenler arasında doğurganlık oranını araştıran Federal Nüfus Araştırma Enstitüsü’nün (BIB) verilerine göre en yüksek oranda doğum yapan kadınlar Türk, İtalyan ve Polonyalılar. Türkler arasında doğurganlık oranı 2.45, İtalyalarda 1.79 ve Polonyalı kadınlarda 1.59. 

Türkiye kökenli kadınlar bu oranla Türkiye’deki kadınları da geçti. Türkiye’de kadınlarda doğurganlık oranı 2.01.
Ancak Türkiye’de kadınlar ortalama 19.9 yaşında ilk çocuğunu yaparken, Almanya’daki Türk kadınları arasında anne olma yaşı ortalama 23.3.

KARİYER ETKİLİYOR

Araştırma, Türk kadınlarının doğurganlığını eğitim ve bir işe sahip olup olmama faktörlerinin etkilediğini de ortaya koydu. Buna göre eğitim seviyesi yüksek ve bir işte çalışıp kariyer yapan Türk kadınlarının doğurganlık oranı diğerlerine göre düşük.

Haberin Devamı

ALMANLARDA 1.4

Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer sonuç ise Türk kadınları ağırlıklı olarak ilk evliliklerinde doğum yapıyor. Alman kadınları arasında ise doğurganlık oranı kadın başına 1.4. Almanya’da 80 milyonluk nüfusun içinde göçmen kökenlilerin sayısı yaklaşık 15 milyon.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!