Türkiye’de ölen çocuklar için İngiltere’de heykel dikildi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de ölen çocuklar için İngiltere’de heykel dikildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 17:28

İngiltere’nin Minstead kentinde heykeltıraş Jeannie Mellersh, iki yıl önce Söke’deki bir bağ evinde anneleri İlknur Per Mellersh ile birlikte ölü bulunan torunları Yaanis ve Mira Mellersh’in bir heykelini yaptı.

Haberin Devamı

Üzerinde “Kayıp çocukları unutmayın” yazan heykeli yaparken çok duygusal anlar yaşadığını söyleyen Mellersh “Umarım bu heykel tüm kayıp çocukların ailelerine huzur verir ve onların çocuklarını hatırlamalarını sağlar” dedi.

Türkiye’de ölen çocuklar için İngiltere’de heykel dikildi

Heykel All Saints Kilisesi’nin bahçesine yerleştirildi.

KOCASINDAN KAÇMIŞTI
İlknur Per Mellersh 2010 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde birlikte yaşadığı İngiliz kocası Justin Mellersh’ten şiddet gördüğünü iddia ederek, boşandıktan sonra iki çocuğu ile birlikte Türkiye’ye dönmüştü.

Çocukların velayetini üzerine almayı başaran kocasının tacizlerinden kaçmak için Aydın’ın Söke ilçesinde bir bağ evi kiralayan 45 yaşındaki kadın, daha sonra evin kapı ve pencerelerini plastik bantlarla kapatıp içeride taş kömürü yakarak çocukları ile birlikte intihar etmişti.

Haberin Devamı

Mellersh ailesi, 6 ve 8 yaşlarındaki çocukların cesetlerinin İngiltere’ye getirilerek aile mezarlığına gömülmesini talep etmiş ancak mahkeme çocukların Tunceli’de annelerinin akrabalarının yanına gömülmesine karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!