Barzani'nin geri adımına Türkiye'den yanıt: YETMEZ

Güncelleme Tarihi:

Barzaninin geri adımına Türkiyeden yanıt: YETMEZ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 13:06

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behcet Pacolli ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, 'Kuzey Irak'ın geri adımı önemli bir adımdır ama yetersizdir. Bu referandumun iptal edilmesi gerekir' dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarından satır başları şöyle:

Barzani referandumu iptal etmeli. Barzani’ye baş başa görüşmelerimizde neler kaybedeceklerini bir dost gibi anlattım. Ama başka kim akıl verdiyse biliyoruz kimlerin akıl verdiğini o akıl verenler yardım edebiliyor mu? Merkezi hükümetin bizim muhatabımız olduğunu söylüyoruz.

Kuzey Irak'ın dondurma adımı önemli ama yetersiz. Bölgesel yönetime tavsiyemiz bir çatışma olmadan Bağdat’ın taleplerinin yerine getirilmesi. Sınır kapılarının kontrolü Bağdat’ta olmalı. Bu yapıldıktan sonra gerekirse yeni kapı da açarız.

IRAK DA BARZANİ'NİN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin referandumu dondurma talebini reddederek, referandumun iptal edilmesinde ısrarcı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Abadi, "IKBY referandumunun dondurulmasını kabul etmiyoruz, iptalini istiyoruz." dedi. Abadi bugün yaptığı açıklamada "(Referandumun) iptali ve Anayasa'ya saygı gösterilmesi dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.

Abadi'nin bu tavrı, Kürt yönetiminin krizi görüşmeler yoluyla çözmek için dün yaptığı referandum sonuçlarını "askıya alma" teklifinin reddi anlamına geliyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!