Türk vekillere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Türk vekillere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 20:16

HUKUKİ Mücadele Derneği üyesi bir grup avukat, Alman Parlamentosunda kabul edelin Ermeni soykırım yasasına destek verdikleri gerekçesiyle Türk kökenli 11 milletvekili hakkında, “Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan soruşturma açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Savcılık, Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesinden dava açılmasını isteyen dilekçeyi işleme koydu.

Yeni kurulan Hukuki Mücadele Derneği, dilekçesini, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosuna verdi. Suç duyurusunda, söz konusu milletvekilleri hakkında “şüpheli” sıfatı kullanıldı.

Tasarının yasalaşmasında Cem Özdemir isimli Türk asıllı Alman vatandaşı milletvekilinin öncülük ettiği, diğer 10 Türk asıllı Alman vatandaşı milletvekilinin de kanun çıkmasını destekleyerek, yasallaşmasında etken oldukları öne sürüldü. Şikayet dilekçesinde haklarında soruşturma açılması istenilen milletvekilleri, Cem Özdemir, Mahmut Özdemir, Aydan Özoğuz, Metin Hakverdi, Cansel Kızıltepe, Gülistan Yüksel, Ekin Deligöz, Özcan Mutlu, Sevim Dağdelen, Azize Tank ve Cemile Yusuf olarak belirtildi. 2 Haziran’daki oylamada vekillerden beşi ‘Evet’ oyu vermiş, 4’ü oturuma girmemiş, Aydan Özoğuz bakan olduğu için oylamaya katılmamış, vekillerden biri ise ne oy verdiğini açıklamamıştı.

BAKMADAN GEÇME!