Türk Filmleri Günleri Mavi Bisiklet’le başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Filmleri Günleri Mavi Bisiklet’le başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 11:09

Münih Türk Filmleri Günleri, 28’inci kez düzenleniyor. Cuma akşamı saat 19.00’da başlayacak etkinlikte, Gasteig Kültür Merkezi’nde 10 gün boyunca 12 film, 5 belgesel gösterilecek.

Haberin Devamı

MÜNİH Türk Filmleri Günleri, Ümit Köreken’in ‘Mavi Bisiklet’ adlı filmiyle başlayacak. Gösterime yönetmen Köreken de katılacak. ‘Rauf’ filminden Soner Caner ve Barış Kaya, ‘Babamın Kanatları’ filminden oyuncu Kübra Kip, Çağıl Nurhak Aydoğdu, Miryam Orthen, Selim Evci, Emrah Serbes ve Çağan Duran da filmlerini izleyicileri ile birlikte seyredecek.

Münih Türk Film Günleri Başkanı Hazım Yılmaz, “Dünya çapında çeşitli film festivallerinde ödül almış olan filmlerde toplumda giderek keskinleşen ayrılık ve farklılıklar ele alınıyor. Bir tarafta aşırı yoksulluk ve büyük haksızlıklara rağmen hayatta kalmaya çalışanların, diğer taraftara kendi toz pembe dünyalarında rahat ve bolluk içinde yaşayanların hikayesi beyaz perdeye yansıtılıyor. Gürültülü, renkli, hayat dolu İstanbul ile zaman durmuşçasına sessiz ve sakin olan Doğu Anadolu’nun arasındaki tezatlar gözler önüne seriliyor” dedi.

Haberin Devamı

Türk Filmleri Günleri Mavi Bisiklet’le başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!