Tüp bebekte kök hücre desteği

Güncelleme Tarihi:

Tüp bebekte kök hücre desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 14:57

Tüp bebek uygulamalarında başarısızlığa neden olan ‘rahim içi dokusu kalınlığının yetersizliği’ sorununa karşı yeni bir yöntem geliştirildi.

Haberin Devamı

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Gurur Polat; 4 aydır Ankara’da da uygulanan kök hücre yönteminin, tüp bebek tedavisinde başarıyı artırdığını söyledi. Tüp bebek uygulamalarında başarısızlığın birçok nedeni bulunduğunun altını çizen Polat, yeni yöntem ile anne adayının kendi kanından destek olarak trombosit grubu veya kök hücre kullandıklarını belirtti. Polat şu bilgileri verdi; 

YENİ YÖNTEMLER GELİŞTİRİLİYOR

“Rahim içi dokusunun (endometrium) kalınlığının yeterli olmaması bu nedenlerden biri. Rahim içi dokusunda kalınlaşmanın görülmediği anne adaylarında, tüp bebek uygulaması sırasında başarı olasılığını artırmak için yeni yöntemler geliştirilmeye çalışılıyor.

İDEAL KALINLIK 10 MİLİMETRE

Yeni yöntem ile kadının kendi kanından destek olarak trombosit grubunu veya kök hücre alıp, bunun içindeki büyüme hormonlarını uterus içine vererek embriyo tutunmasını artırmak amacıyla kullanabiliyoruz. İdeal bir gebelik şansı için endometrium kalınlığının maksimal verimi 10 milimetredir. 6 milimetrenin altındaki kalınlıklarda ise bu tür tedavileri kullanmak zorundayız ve oldukça başarılı sonuçlar alabiliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!