'Tüm terör örgütlerine meydan okuyorum'

Güncelleme Tarihi:

Tüm terör örgütlerine meydan okuyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 22:37

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şimdi buradan açıkça meydan okuyorum bütün bu terör örgütlerine. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 51 hizmet binasının toplu açılışı dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEBRİK

“Yılbaşında yaşanan terör saldırısının faili, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonuyla yakalandı. Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Bu konuda gayreti ve emeği olan İçişleri Bakanlığımız, İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm güvenlik ve istihbarat birimlerimizi tebrik ediyorum.

HUKUK GEREĞİNİ YAPACAK

Diyarbakır’da o kanı bozuklar, o alçaklar yine güvenlik güçlerimize saldırdılar, 4 şehidimiz var. Daha önce de İstanbul’da, Ankara’da, Gaziantep’te, Diyarbakır’da, Mardin’de, Elazığ’da, Adana’da asker, polis, sivil ayrımı gözetmeden insanlarımızı katlettiler. Utanmadan, sıkılmadan Parlamento’da çıkıp şunu söyleyebiliyorlar. Benim polisime, askerime, köy korucularımıza hâlâ utanmadan saldırabiliyorlar. Kimi savunuyorlar? İşte Diyarbakır’da bu şehitlerimizi alçakça şehit edenleri savunuyorlar.

Haberin Devamı

Siz, kime, neyi anlatıyorsunuz? Birer maşasınız. Eğer siyaset yapacaksanız cümleleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi takdirde bu ülkenin yönetimi, devletiyle, hükümetiyle gereği neyse, hukuk içerisinde yapacaktır.

Bayrağa ve ezana saygısı olmayan hiç kimsenin bu milleti anlaması, bu milletle yüreğini birleştirebilmesi mümkün değildir. İnşallah önümüzdeki dönemde çocuklarımıza hem medya aracılığıyla hem eğitim kurumlarında tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi en iyi şekilde öğretecek bir atmosferi inşa edeceğiz.

HAYAT TARZIYLA İLGİMİZ YOK

Mezhep çatışması senaryosuna ülkemizi de dahil etmek için gösterilen gayretleri, bu amaçla açılan hayat tarzı tartışmalarını çok iyi takip ediyoruz. 14 yıldır bu ülkede Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptım. Kimsenin hayat tarzıyla bizim ilgimiz, ilişkimiz olmadı. İsteyen istediği gibi giyinmiştir, yemiş, içmiştir.

Suriye’deki muhalif grupları ülkemize karşı tahrik etmek için oynanan oyunları, çıkartılan dedikoduları bilmiyor değiliz. 6-8 Ekim ve hendek olayları sırasında Kürt kardeşlerimiz üzerinde oynanan oyunlar hafızalarımızda tazedir. İnanın, hani bunlar diyor ya, ‘Biz Kürtlerin temsilcisiyiz’ diye, yalan söylüyorlar. Şimdi buradan açıkça meydan okuyorum bütün bu terör örgütlerine. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Çünkü bize göre, ‘Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır’. Rabbimin izni ve yardımıyla, milletimizle birlik olarak bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Oyunları yerle yeksan edeceğiz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!