Tüfekle değil fotoğraf makinesiyle gelin

Güncelleme Tarihi:

Tüfekle değil fotoğraf makinesiyle gelin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 11:42

İZMİR'in AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 92 ayrı kuş türüyle ünlü Küçük Menderes Deltası'nda son günlerde avcılığın gerçekleşmesi üzerine bölgeye av tüfeğiyle değil fotoğraf makineleriyle gelinmesi çağrısı yaptı.

Haberin Devamı


Zengin bitki örtüsü ve 92 ayrı kuş türüyle ünlü Küçük Menderes Deltası'nda avcılığın gerçekleşmesi, amatör ornitologlarını kaygılandırdı. AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuyla ilgili yaşadığı tedirginliği yazılı açıklamayla dile getirdi. Sadece spor ya da zevk için kimi grupların av tüfekleriyle fark gözetmeksizin kuşları vurduklarını, belediye bünyesinde kurdukları Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne birçok yırtıcı kuşun yaralı olarak getirildiğini belirten Başkan Görmez, şunları söyledi:

Tüfekle değil fotoğraf makinesiyle gelin


"Çevre il ve ilçelerden Küçük Menderes Deltası'na gelen kimi avcı grupları 'spor' adı altında maalesef civardaki kuş türlerine büyük zarar veriyorlar. Bölgemizde yaşayan Üveyik, İbibik, Kızılgerdan, Sığırcık, İspinoz, Kocabaş, Çulha kuşu, Gökardıç, Tepeli Toygar, Boz Sağan, Çoban Aldatan, Gümüş Yağmurcun gibi çok özel kuşların nesli amaçsız ve anlamsız avlama sonucu giderek azalmakta ve doğal denge zarar görmektedir. Doğan, Baykuş, Şahin, Telli Balıkçıl, Kara Leylek, Gök Doğan gibi yırtıcı kanatlılar da maalesef avcıların hedefi oluyor."
Kentin zengin bitki örtüsünü ve doğal güzelliklerini görmek isteyen herkesi ilçeye davet eden Görmez, "Doğa tutkunlarını av tüfekleriyle değil, fotoğraf makileriyle bekliyoruz. Köylerimizde doğal beslenmenin ve doğal yaşamın bütün güzellikleri var. Köylümüz misafirperverdir. Ovamızda yaşayan bütün canlıların korunmasına köylümüz büyük özen gösteriyor, aynı duyarlılığı herkesten bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!