TSK açıkladı! DEAŞ'ın kritik ismi Ebu Ensari öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

TSK açıkladı DEAŞın kritik ismi Ebu Ensari öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 13:33

TSK : El Bab'a yapılan hava harekatlarının birinde DEAŞ terör örgütünün sözde Emirlerinden olan Ebu Ensari öldürüldü. DEAŞ'ın önemli isimlerinden Ebu Hüseyin Tunusi'nin bulunduğu konvoyda dün vurulmuştu. Güvenlik kaynakları Tunisi'nin öldüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarınca Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün El Bab bölgesine düzenlenen hava harekatlarında, DEAŞ terör örgütünün sözde emirlerinden olan Ebu Ensari'nin öldürüldüğü tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu sabah yapılan bilgilendirmede, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından, El Bab, Suflaniyah, Kabr Al Mukri, Bzagah, Tadif ve Abu Jabbar'da bulunan 12 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatında silah mevzisi ve karargah olarak kullanılan 12 binanın imha edildiği açıklanmıştı.

EBU HÜSEYİN TUNİSİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

DEAŞ'ınin Rakka'dan El Bâb'a gönderdiği önemli isimlerinden Ebu Hüseyin Tunusi'nin içinde olduğu konvoy da bir gün önce hedef alınarak vurulmuştu. Anadolu Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ebu Hüseyin Tunusi korumalarıyla birlikte öldürülmüştü. Rakka’da etkili olan fiğürlerden olduğu belirtilen Tunusi'nin, örgüt tarafından seçilip El Bab'a gönderildiği ifade ediliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!