Trump’tan İran’ı kızdıran taziye mesajı

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan İran’ı kızdıran taziye mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 00:30

İran’la ABD arasındaki ipler bu kez, ABD Başkanı Trump’ın Tahran’daki DEAŞ saldırılarının ardından yayınladığı taziye mesajı nedeniyle gerildi. Trump’ın, kurbanlar için dua ettiğini söylerken, İran’ı teröre destek vermekle suçlaması tepki çekti.

Haberin Devamı

İRANın başkenti Tahran’da parlamento binası ve Ayetullah Humeyni’nin türbesine düzenlenen DEAŞ’ın terör saldırılarında can kaybı 17’ye yükselirken, saldırganların kimlikleri belli oldu. İran İstihbarat Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada öldürülen beş saldırganın İran uyruklu oldukları, isimlerinin Kayyum, Ebu Cihad, Ramiyn, Seriyas ve Feridun olduğu belirtildi. Ailelerine zarar gelmesin diye saldırganların soy isimleri belirtilmedi. Saldırganların Rakka ve Musul’da terör örgütü DEAŞ saflarına katıldığı, geçen yıl ise Ebu Ayşe isimli bir DEAŞ’lının liderliğinde İran’a geri döndükleri belirtildi. İstihbarat Bakanı Mahmud Alavi, ayrıca “Terörist grubun ağı belirlendi, bazı üyeleri gözaltına alındı. Suudi Arabistan’ın bu terör saldırısında rolü olup olmadığına hâlâ karar veremiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ZARİF: ‘İĞRENÇ AÇIKLAMA’

Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın, Tahran’daki saldırılarla ilgili önceki gün yaptığı açıklama tepki çekti. Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamasında Trump, “terör saldırısında hayatını kaybeden masum kurbanlar için yas tutup, dua edeceğini” söylerken, İran’ı yine teröre destek vermekle suçladı ve “Terörizmi destekleyen ülkelerin destekledikleri şeytanın kurbanı olacaklarının altını çiziyoruz” dedi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Twitter hesabından Trump’ın açıklamalarını kınayarak “İğrenç bir Beyaz Saray açıklaması... İranlılar ABD’nin bu tür dostluk iddialarını reddediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!