Trende dehşet saçan saldırgan, Almanya’ya mülteci olarak gelmiş

Güncelleme Tarihi:

Trende dehşet saçan saldırgan, Almanya’ya mülteci olarak gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 09:53

Almanya’da elinde bıçak ve balta bulunan Afgan genci, Würzburg-Heidingsfeld ile Ochsenfurt arasında sefer yapan trendeki yolculara saldırdı. Üçü ağır, 15 kişi yaralandı. Saldırganın iki yıl önce Almanya’ya sığınan ve bakıcı ailenin yanında kalan 17 yaşındaki bir Afgan olduğu açıklandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Haberin Devamı

ARD’ye konuşan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, trende yolculara saldıran kişinin 17 yaşındaki Afgan sığınmacı olduğunu, polis tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Herrmann, saldırganın bıçak ve baltayla yolculara saldırdığını belirtti. Ağır yaralılardan bazılarının hayati tehlikesi olabileceğini belirten Herrmann, trenin Heidingsfeld’de durdurulduğunu, saldırganın da burada trenden indiğini anlattı. Herrmann, “Bunun üzerine polis ve kurtarma ekiplerine haber verildi. Tesadüfen başka bir sebepten dolayı özel polis ekibi Würzburg’da bulunuyordu. Hemen oraya gönderildiler. Polis ekipleri saldırganın peşine düşerek onu burada durdurdu. Saldırgan tekrar bıçak veya baltayla polisin üzerine yürüdü. Bunun üzerine polisler ateş açtı ve saldırgan öldürüldü” diye konuştu.

Haberin Devamı

NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR
ZDF’ye de bir açıklama yapan Herrmann, saldırganın sığınmacı olarak Almanya’ya geldiğini ve Ochsenfurt kentinde bir ailenin yanında yaşadığını söyledi. Hermann, etkisiz hale getirilen zanlının neden insanlara saldırdığına ilişkin bir bilgi bulunmadığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

SEFERLER DURDURULMUŞTU
Yaralıların büyük bölümünün Asyalı bir turist grubu olduğu açıklandı. Hong Konglu turistlerden üçünün durumu ise ağır. Saldırı sırasında birçok yolcu şoka girdi. Sinir krizi geçirenler oldu. Dehşeti yaşayan yolcular trende olanlarla ilgili “Hayatımda hiç bu kadar kan görmemiştim” sözleriyle şaşkınlıklarını dile getirdi. Bir yolcu da “Trendeki kan adeta mezbahayı andırıyordu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!