Tırtıl 1 yaşında!

Güncelleme Tarihi:

Tırtıl 1 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 11:06

Hürriyet'in gençlik sayfası Tırtıl bugün 1.yaşını kutluyor! Bu özel sayfayı okumadan geçmeyin!

Haberin Devamı

 

Altın Kelebek olur da Tırtıl Ödülleri olmaz mı? 1. Geleneksel ( :) ) Tırtıl Ödülleri için doğum günümüzü bekledik. Bir yılı doldurduğumuz şu günde en başından beri bizimle olan isimleri bakın nasıl ödüllendirdik.

 

 

En eğitici Röportaj

Hayko Cepkin

Tırtıl tarihindeki en uzun röportaja imza attığımız bu sayfada Hayko'yla kendi evinde klavye de çaldık. Sinem bugün klavyeden ses çıkarabiliyorsa nedeni Hayko Cepkin'dir. 

 

En Hızlı Röportaj

Ceza

Geçen yıl Trend Show'da yakaladığımız Ceza konser öncesi 3 dakikasını bize ayırabildi. Tüm sorularımızı, rap şarkılarını andırır şekilde cevapladı. Röportaj kasetini internete koysak Ceza'nın yeni şarkısı sanılır. Konuyla ilgili arşivimizden nostalji yapmak isteyenler "3 dakika Ceza" başlığına bir göz atın.

Haberin Devamı

 

Yılın organizasyonu

Wii Are Tırtıl

26 Mayıs'ta yaptığımız Nintendo Wii turnuvası, müzisyen ve şarkıcılar arasında rekabete sahne olmuştu. Direc-t'ten Alex'in birinci olarak Wii kazandığı turnuvayı ikincilikle tamamlayan Eylem'in hırsı görülmeye değerdi.

 

En Kalabalık Röportaj

Rock Müzikaller

Ogün Sanlısoy, Hayko Cepkin, Demir Demirkan, Demet Evgar ve Pamela'nın katılımıyla yapılan röportaja Şebnem Sönmez ve Yönetmen Onur Bey'de katılınca bir muhabbet yapıldı ki sormayın! Yalnız Müzikali izleyemeyenler için bir hatırlatma da yapalım, Hayko "Jesus" rolünde, Demet ise poi çevirirken inanılmaz iyiydi.

 

En Kalabalık 2. röportaj

Sountrack Sınavı

Sınav filminin Soundtrack albümünün tanıtımına Manga, Göksel, Gece Yolcuları, Badem, Ogün Sanlısoy ve Ramis katılınca hepsiyle teker teker röportaj yaptık. Yaklaşık 3 saat süren bu koşuşturmacanın fotoğrafını çekmek ise sadece 5 dakika sürdü. 

Haberin Devamı

 

En İnanılmayan Röportaj

Dream Theater

Bu röportajın yüz yüze yapıldığına inanmayanların sayısı çoktu. Kendimizi temize çıkartmak gibi olmasın ama; John Petrucci o gün büyükannesi öldüğü için zaten oldukça mutsuzdu diyelim ki orada olduğumuz anlaşılsın!

 

En kıskanılan Röportaj

Chris Cornell

Rock'n Coke için Türkiye'ye gelen Chris Cornell ile röportaj yapma fırsatına kavuşan dergi ve televizyon camiasından arkadaşlar oldu ama en çok Tırtıl röportajı dikkat çekti. Çünkü Cornell ile yastık savaşı yapıp onunla iç içe geçen Servet oldukça kıskanıldı.

 

Akıl karıştıran röportaj

Incubus

Dünyaca ünlü Incubus grubunun 8 Mart'taki konserinden önce solist Brandon Boyd ile Sinem konuşmuştu. Hatta ve hatta magazin olsun diye sorduğu "Kız arkadaşınız var mı" sorusuna Brandon'dan "Bunu yüzyüze görüşelim" cevabını alması, Sinem'in bir kaç hafta her işi sevinçle yapmasına neden olmuştu.

Haberin Devamı

 

İklim şartlarına rağmen röportaj

Rock'n Dark Eskişehir ayağı

Karasal iklimden olsa gerek Rock'n Dark Eskişehir ayağı bir hayli soğuk geçmişti ama hem yolculuk yaptığımız tren hem de konserler acayip keyifliydi. Fotoroman olarak verdiğimiz bu yolculuğun en ilgi çeken karesi nedense Kargo solisti Koray Candemir'in uyuması olmuştu. Ne diyelim, kızlar böyledir.

 

En çok "diss" atılan röportaj

Fuat Ergin

Gündemdeki tüm rap ve hiphop sanatçılarına dil çabukluğu marifet diyerek ufaktan dokunduran Rapüstad Fuat Ergin, açıklamalarıyla ortalığı karıştırmıştı.

 

İlk İnternet keşfimiz

Sevgilim Hoşçakal - Güler

İnternette dilden dile dolaşıp ünlü olan isimlere alternatif olarak kendi keşfettiğimiz "Sevgilim Hoşçakal" şarkısını bir günde 15 bin kişi dinledi, bağırlarına bastı, klip çekip youtube'a koydu.

Haberin Devamı

 

İlk öpülen el

Joe Satriani-Bu eller öpülür

Dünyaca ünlü gitar ustası Joe Satriani Türkiye'ye gelir de Tırtıl muhabirleri boş durur mu? Alçak gönüllülükte 1 numara olan Satriani'ye "Elinizi geleneksel olarak öpebilir miyiz?" dediğimizde biraz şaşırsa da hayır demedi ve o mübarek eli öptük başımıza koyduk.

 

En sevgi yumağı Haber

Sarılmak Serbest

Dünya'da Free Hugs olarak başlayan bu etkinliğin küçük bir versiyonunu Yunus Günçe ile gerçekleştirdik. Serin bir kış günü İstanbul sokaklarında Sarılmak Serbest yazan pankartlarla gezip hiç tanımadığımız insanlara sarıldık ve çok ama çok mutlu olduk.   

 

En “...” başlık

1 Öküzü Çok Sevdim - Nil

Üç noktalı yeri siz doldurun çünkü bize göre şirin, arabesk, absürd her şey olabiliyor. Bu başlığın temelleri Cow Parade kapsamında Nil'in bir inek tasarlamasıyla atıldı. Nil'in ineği yanından geçtiğiniz zaman "Bir öküzü çok sevdim" diye şarkı söylemesi için tasarlanmıştı. Nil bu sözleri yazarken İbrahim Tatlıses'in "Bir kulunu çok sevdim"inden esinlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

 

En iyi röportaj fotoğrafı

Mehmet Turgut

Kendisiyle röportaj yapma fırsatı bulduğumuz Mehmet Turgut'un fotoğraflarını bir çok röportajımızda ve haberimizde kullandık. Bu kadar beğeniyorsak eğer, ödül vermeden olmazdı tabii.

 

 

 

Sayılarla Tırtıl

271 Magazin Haberi

527 Güncel haber

103 El Alem Ne Der

26 Yerli ve yabancı grup

27 Solo albümü olan müzisyen

13 oyuncu

4 dansçı

5 Vj

4 Dj

1 Milli basketbolcu

5 Dünyaca ünlü dans eğitmeni

2 Karikatürist

1 Radyo programcısı

1 Sihirbaz

1 Brad Pitt

1 Angelina Jolie

1 sokak kuklacısı

 

 

Eller:

El1:Doğum günün kutlu olsun. Tırtıl’la birlikte doğduk ne de olsa. Bize hediye Facebook hesabı alsınlar. Bir bizim Facebook’umuz yok. El alemin dediği oluyor da hesabı neden olmasın?

El2:Bizim ekip Facebook'ta grup açmış T.I.R.T.I.L diye duydun mu? Doğum günü için okuyucularla özel bir buluşma organize edeceklermiş. Orada bize de yer var.

 

www.myspace.com/tirtiltirtil

 

Facebook grup :T.I.R.T.I.L

 

tirtil@hurriyet.com.tr

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!