TIR dorsesinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

TIR dorsesinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:53

İstanbul’da, bir TIR’ın dorsesine zulalanmış 302 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından uyuşturucu getiren bir çeteyle ilgili bilgi aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, uyuşturucunun bir TIR’la getirileceği belirlendi. TIR’ın plakası tespit edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon düzenlendi.

TIR dorsesinde bulundu
TIR’da yapılan ön aramalarda bir şeye ulaşılamadı. Bunun üzerine dedektör köpekle arama yapıldı. Köpeğin tepki verdiği dorse tabanında döşeme sökülünce piyasa değeri 30 milyon TL olan 302 kilogram hibrit esrar olarak bilinen “Skunk” ele geçirildi. Operasyonda Ukrayna uyruklu sürücünün dışında 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

Haberin Devamı

TIR dorsesinde bulundu
11 AYDA 8 TON UYUŞTURUCU 5 MİLYON HAP

İstanbul Narkotik Polisi’nin düzenlediği uyuşturucu Emniyet’te sergilenirken, 11 aylık dönemde ele geçirilen uyuşturucu istatistikleri de ortaya çıktı. Narkotik ekipleri bu süre içerisinde 30 bin 220 adli olaya müdahale etti. Ayrıca 846 planlı operasyon düzenlendi. Çalışmalarda 44 bin 104 şüpheli gözaltına alındı. 4 bin 612’si tutuklandı. Son operasyonla birlikte 11 ayda 8 ton 672 kilo uyuşturucu, 5 milyon 740 bin 864 uyuşturucu hap ele geçirildi.
Çalışmalarda tutuklanan şüphelilerin arasında 45 ülkeden 192 yabancı uyruklu olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!