Teslim olan PKK'lılar arasında o da var

Güncelleme Tarihi:

Teslim olan PKKlılar arasında o da var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 17:36

Nusaybin'de önceki gün teslim olan PKK'lılar arasında bir dönem İstiklal Caddesi'nde sokak şarkıcılığı yapan daha sonra terör örgütüne katılan Erkan Benli de bulunuyor. İlk ifadesinde "sivil olduğunu, eylemlere katılmadığını" iddia eden Erkan Benli'nin, gençlere, terör örgütüne üye olmaları için çağrıda bulunduğu video ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Nusaybin'de 27 Mayıs'ta teslim olan 3 teröristten biri de "Civan" kod adlı Erkan Benli. Bir dönem İstiklal Caddesi'nde sokak şarkıcılığı yapan, Kürtçe bir müzik grubunun solisti olan Benli, ifadesinde sivil olduğunu ve eylemlere katılmadığını söyledi.

AA'nın haberine göre "Ben bir sanatçıyım. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitiminden geçmiş biriyim. Yeri geldiğinde Türk halkının, yeri geldiğinde Kürt halkının yanında oldum. Videolarım var. Amacım, kolektif bir yaşam ortamında huzurlu, kardeşçe ve barış içerisinde yaşayalım" dedi.

Benli'nin Youtube'da paylaşılan görüntülerinde ise Öcalan posteri ve silah önünde gençleri terör örgütüne üye olmaya çağırdığı görülüyor. Kürtçe bir müzik grubunun solisti olduğunu belirten Benli, bir videosunda, neden bölücü terör örgütüne katıldığını anlatıyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda, 27 Mayıs'ta aralarında Benli'nin de olduğu 3 terörist teslim olmuştu.

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI VARDI

Daha önce ise sosyal medyada Benli'nin çatışmada öldürüldüğü iddiası ortaya atılmıştı.

Teslim olan PKKlılar arasında o da var

Teslim olan PKKlılar arasında o da var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!