TEOG sınavları ne zaman? 2017 TEOG 2. dönem sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınavları ne zaman 2017 TEOG 2. dönem sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 09:29

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavlarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Lise eğitimine geçiş yapacak olan ortaöğretim öğrencilerinin gireceği TEOG sınavlarının 2017 tarihleri MEB'in sınav takviminde yer alıyor. Peki, 2017 TEOG sınavı ne zaman yapılacak? İşte, sürece ilişkin tüm detaylar!

Haberin Devamı

TEOG sınavının 2. dönem oturumları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Temel Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nın 2. Dönem oturumları kısa süre sonra gerçekleşecek. TEOG 1. dönem sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Peki, hem öğrencilerin hem de en az onlar kadar heyecanlı olan velilerin heyecanla beklediği TEOG sınavı ne zaman? İşte, MEB sınav takvimine göre 2. dönme sınav tarihi!

TEOG SINAVI NE ZAMAN?

Öğrencilerin hangi lisede okuyacağını belirleyen TEOG sınavının 2. dönem oturumu 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve binlerce öğrenci sorulara doğru yanıt vermek için ter dökecek.

TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Çeşitli TEOG puan hesaplama robotları ile Ocak ayında açıklanacak olan TEOG sonuçlarını beklemeden puanınıza yakın bir oranda sonuçlar alabilirsiniz. Açıklanan soru ve cevaplardan elde ettiğiniz doğru yanlış sayınızı bir kenara not ederek TEOG puan hesaplama araçlarına doğru ve yanlış sayınızı girerek gerçek puanınıza yakın sonuçlar elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması,

Haberin Devamı

g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,

ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya çıkarıyoruz. Taslak program görüşlere sunulmaya ve görüşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın süzgecinden geçirerek öğrencilerimizin önüne getireceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren de sınıflarımızda öğretmenlerimiz, bu çerçevelere uygun olarak derslerini yürütecekler. demişti. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerin, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacağını dile getiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır.'' demişti.

BAKMADAN GEÇME!