GeriSeyahat Temizlenmesi gereken kentler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Temizlenmesi gereken kentler

Temizlenmesi gereken kentler

Uluslararası gazete ve dergiler dünyanın en kirli kentlerine dair kendi listesini çıkardı.

Listenin ilk sırasında Bangladeş’in Hazaribagh şehri yer alıyor. Şehirde çok sayıda bulunan deri işletmeleri, faaliyetlerinde altı değerlikli krom çözeltisini kullanıyorlar. Bu çok tehlikeli ve kanser hastalıklarına neden olan madde ve her gün 22 bin tonu şehirden geçen nehre atılıyor.

Listenin ikinci sırasında Gana’nın Akkra şehri bulunuyor. Şehirde dünyanın en büyük elektronik cihaz çöplüğü olarak gösterilen bir mahalle var.

Çin basını geçtiğimiz yıl başkentleri Pekin’i dünyanın en kirli havasına sahip şehirler arasında ikinci sırada göstermişti. Pekin bu yılki en kirli şehirler listesinde üçüncü sırada gösterildi.

Zambiya’nın Kavbe şehri sakinlerinin kanında kurşun miktarı dünya ortalamasının 10 kat üzerinde. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de nüfusunun yaklaşık yarısı sağlıksız koşullarda yaşıyor.

Peru’nun La Oroya şehri sakinlerinin kanındaki kurşun oranı kabul edilir düzeyin 3 kat üzerinde. Buradaki bebek ölüm oranı dünyanın en yükseklerden biri. Şehrin çevresindeki yeşillik yok oldu, yerliler artık asit yağmurlarına alışık oldu.

False