Yeni Samsung Galaxy Watch parmak izinizi böyle tarayacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni Samsung Galaxy Watch parmak izinizi böyle tarayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 10:18

Samsung'un yeni nesil akıllı saati Galaxy Watch'larda ekrana gömülü parmak izi sensörü olacağı konuşuluyor. Böyle olursa herhangi bir şifreye gereksinim duymadan kullanıcılar ekrana dokunarak saatlerini aktif hale getirebilecek.

Haberin Devamı

Telefonlardakine benzer şekilde çalışacak bu özellik sayesinde kullanıcılar parmaklarını ekran üzerinden okutarak akıllı saatlerinin kilidini açabilecekler. Patente göre Samsung, "Force Touch" olarak tanımladığı bir teknoloji kullanmak istiyor. Bu da kullanıcıların cihazlarının kilidini açmak için ekrana daha kuvvetli basmaları gerekeceği anlamına geliyor.

Güney Koreli şirket bu yaklaşımın seri üretim aşamasına gelmesi durumunda kullanılabilecek ekran ile ilgili daha fazla teknik detay sağlayarak; kapasitif, rezistif, kızılötesi ve ultrasonik sensörlerin hepsinin desteklendiğini belirtti. Samsung'un Galaxy S10'da ultrasonik sensör kullanması bekleniyor ancak bu konuda çelişkili raporlar var.

Bazı kaynaklar parmak izi sensörünün sadece üst modellerde ekrana gömüleceğini öne sürerken, bazıları da bu özelliğin tüm Galaxy S10 serisinde sunulacağını iddia ediyor. Amiral gemisi telefon 2019'un ilk aylarında tanıtılacak. Donanımhaber'in haberine göre ekrana entegre parmak izi sensörü yeni nesil Galaxy Watch'da karşımıza çıkabilir. Ancak bu teknolojinin seri üretime hazır olduğuna dair herhangi bir resmi bilginin olmadığını da unutmamak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!