Xiaomi Mi 6 Türkiye'ye geliyor! İşte fiyatı

Güncelleme Tarihi:

Xiaomi Mi 6 Türkiyeye geliyor İşte fiyatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 08:35

Çin'in dev telefon markalarından biri olan Xiaomi Mi 6 Türkiye pazarına giriyor. Sunduğu özelliklere rağmen düşük fiyatıyla dikkat çeken Xiaomi Mi 6 bakın hangi teknik özelliklerle geliyor ve fiyat etiketi ne oldu?

Haberin Devamı

Xiaomi Mi 6 15 Hazirandan itibaren dağıtıma çıkacağı belirtiliyor. Telefonun 64 GB kapasiteli versiyonu 1999 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Xiaomi şu an için Mi 6’nın sadece siyah renkli versiyonunu sergiliyor. Ancak belki zamanla telefonun diğer renk seçeneklerinin de satışa çıktığını görebiliriz. Telefonun yurt dışında, örneğin Hindistan’da 11 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulduğu belirtilmişti.

Xiaomi Mi 6’nın teknik özelliklerini hatırlatacak olursak, telefonda 5.15 inç, 1080 x 1920 piksel IPS LCD ekran bulunuyor. Günümüzde Android telefonlarda büyüklüğü 5.5 inç üstü, Full HD’den daha fazla çözünürlük sunan ekranları görmeye alıştık. Mi 6 bu açıdan bir istisna niteliğini taşıyor, yine de kullanıcıları keskin ve kaliteli bir görüntülerin sunulduğu bir ekran bekliyor. 5.15 inç ekran için Full HD çözünürlük gayet yeterli.

Haberin Devamı

İşlemci tarafında Qualcomm’un 2017 model üst sınıf işlemcisi Snapdragon 835’i görüyoruz. Buna 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun hem 64 GB hem de 128 GB kapasiteli seçenekleri var, ancak Xiaomi şu an için sadece 64 GB kapasiteli versiyonu getiriyor.

Mi 6’nın arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alıyor. Bunlardan bir tanesi f/1.8 diyafram ve OIS, diğeriyse f/2.6 diyafram değerine sahip. Çift renkli LED flaş da kamera sistemine dahil edilmiş. Telefonla 4K video kaydı yapılabiliyor. Önde de 8 megapiksel, 1080p Full HD video kayıt destekli bir selfie kamerası bulunuyor.

USB-C portu üzerinden şarj edilen Mi 6, Quick Charge 3.0 hızlı şarj desteğine sahip. Telefonun 3350 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla çıkaracak bir çalışma ömrünü sunacak gibi görünüyor.

Ürünün fiyatı 2000 TL seviyelerinde ve bugünden ön sipariş verilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!