Windows Defender gerçekten de işe yarıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Windows Defender gerçekten de işe yarıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 06:30

Microsoft'un kendi güvenlik yazılımını destekleyip, övmesi şaşırtıcı bir hareket değil. Firmanın bunu körü körüne yapmadığını da biliyoruz. Örneğin Windows Defender, geçen sene ciddi bir dijital para madenciliği saldırısını engellemişti.

Haberin Devamı

Bu defaki övgüsünde Microsoft, Windows Defender'ın şu anki güvenlik seviyesini gözler önüne seren bazı istatistikler paylaştı. Bağımsız test firması Av-Test'in Ocak - Şubat 2018 verileri, Windows Defender'ın çoğu güvenlik tehdidini savuşturabildiğini gösterdi. Rapora göre Windows Defender Antivirus, "Koruma" alanında sürekli olarak yüksek puanlar tutturmayı başardı. Bunun yanında yazılımın Kullanılabilirlik (yanlış pozitif) alanında elde ettiği puan 5,5/6,0 oldu.

Windows Defender Antivirus, performans alanında da 5,5/6,0 puan elde ederek birçok rakibini arkasında bıraktı. Microsoft, bu performans puanının, yazılımı optimize etmek üzere yapılan yatırımları yansıttığını söylüyor.

chip.com.tr'nin haberine göre Microsoft, bu testlerin Windows Defender'ın sadece antivirüs özelliklerini test ettiğini, tam bir test için Windows Defender ATP'nin de hesaba katılmasının gerektiğini belirtti. Windows Defender'ın testlerde iki bin test örneğinden sadece ikisini kaçırdığını da söyleyelim. Bu ardan kaçan örnekler, testler Windows Defender ATP ile yapıldığında SmartScreen, Application Control ve Application Guard gibi bileşenlere takıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!