Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı nedir ve çözümü nasıldır

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı nedir ve çözümü nasıldır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 21:30

Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan uyarılar arasındadır. Bu bakımdan Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı nedir öğrenebilir çözümü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı nedir ve çözümü nasıldır detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı alındığında yeni bir sürüm indirmek gerekir. Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı sürümün eski olduğu anlamına gelir.

 Windows 10 Sürümünüz Yakında Kullanılamayacak Uyarısı Nedir?

 Windows 10 sürümünü güncel kullanmak için tüm güncellemeleri takip etmek gerekir. Bunun için Windows tuşuna basmak ve aynı anda + X harfine de basmak gerekir. Ayarlar kısmına giderek Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına tıklamak ve varsa eğer güncelleştirmeyi indirmek ve yüklemek gerekir. Güncel olması halinde herhangi bir yazı gelmemesi gerekir. Bu yazının bilgisayara gelmesinin tek nedeni sürümün eski olması ve güncelleştirilmesi gerekmesidir.

İlk adım olarak Medya oluşturma aracını indirmek ve sonrasında çalıştırmak gerekir. Bu bilgisayarı şimdi yükselt seçeneğine tıklamak ve yüklemesine izin vererek yüklenmesini beklemek gerekir. Windows 10 sürümü yeni ve güncel oldukça herhangi bir sürüm uyarısı almak mümkün değildir.

Haberin Devamı

Yeni bir Windows lisansı satın almak için ise Başlangıç kısmından Ayarlar dosyasını açmak ve Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına basmak gerekir. Sonrasında Etkinleştirme kısmına basarak Microsoft Store'a gitmek gerekir. Donanım değişikliklerinden sonra cihazda kullanılan ürün anahtarını kontrol etmek ve değiştirmek gerekir. Microsoft ile donanım değişikliği yapılması sonucu lisans aktarmak da mümkündür.

Çözümü Nasıldır?

Windows 10 lisansının süresi dolacağı zaman bilgisayarda Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı ile karşılaşmak mümkündür. Windows 10 lisans bilgisi zarar gördüğünde de bu uyarıyı almak mümkündür. Aktivasyonu yapılmış fakat sonradan bir donanım değişikliği uygulanmışsa bu sorun ile karşılaşmak da normal bir durumdur.

Sabit diskin arızalanması da bu uyarı ile karşılaşılmasını sağlar. Özellikle Windows 7 ya da 8 işletim sistemlerinden direkt olarak Windows 10 sistemine yükselen kişilerin ürün anahtarını da girmeleri gerekir. Genelde aktivasyon otomatik gerçekleştiği için bu konuda sorun yaşamak mümkündür. Bu sorunu çözmek için nedenini bulmak oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Çözüm olarak Microsoft hesabına giriş yapmak ve Çark simgesinden Ayarlar bölümüne girmek gerekir. Bu alandan sürüm ile ilgili bilgi almak mümkündür. İkinci bir seçenek olarak Windows + X yapmak ve Komut sistemini seçmek gerekir. Komut sistemi açıldığında simgr -rearm yazmak ve sonrasında bilgisayarı kapatıp açmak gerekir. Bu işlem ile beraber Windows'un aktivasyon sayacı sıfırlanmış olur ve sürüm uyarısı da çözüme ulaşır.

Dijital Lisans İle Windows 10 Nasıl Etkinleştirilir?

Dijital lisans kullanarak Windows 10 etkinleştirmek için öncelikle Ürün anahtarım yok seçeneğine tıklamak gerekir. Microsoft hesap bilgileri ile giriş yapmak ve kurulumu da tamamlamak gerekir. Eğer donanım değişikliği yapmışsanız Windows ayarlar sayfasını açmanız gerekir.

Haberin Devamı

Güncelleme ve güvenlik sekmesinden etkinleştirme sayfasına gitmek ve Sorun Gider kısmına tıklamak gerekir. Buradan da Windows'u etkinleştir yazısına tıklamak gerekir. Bunun dışında Bu cihazdaki donanımı yakın bir zamanda değiştirdim yazısına tıkladıktan sonra Etkinleştir butonuna basmak ve Microsoft bilgileri ile giriş yapmak da gerekebilir. Giriş yaptıktan sonra kullanılan cihazın seçilmesi ve onaylanması gerekir. Tekrar karşılaşılan Etkinleştir butonuna basmak ve bilgisayarı kapatıp açmak gerekir. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra lisans etkinleştirme gerçekleşir. Bu yapılan tüm işlemlerden sonra Windows 10 sürümünüz yakında kullanılamayacak uyarısı da ortadan kalkmış olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!