Windows 10 şifresi nereden ve nasıl koyulur? Windows 10'a şifre koyma

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 şifresi nereden ve nasıl koyulur Windows 10a şifre koyma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 21:22

Windows 10 şifresi nasıl koyulur, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı olarak da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10 şifresi nereden koyulur öğrenebilir nasıl konulduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10 şifresi nereden ve nasıl koyulur? Windows 10'a şifre koyma detaylarıyla birlikte derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 şifresi Ayarlar kısmından koyulmaktadır. Ayarlardan Hesaplar kısmına girerek Oturum Açma Seçenekleri alanına tıklamak ve Parola alanını seçerek şifre koymak mümkündür.

Windows 10 Şifresi Nereden ve Nasıl Koyulur?

Windows 10 son dönemlerde en fazla kullanılan işletim sistemi olduğu için birçok işlemin nasıl yapıldığı merak edilmekte ve internetten araştırılmaktadır. Bilgisayarı dış etkenlerden korumak için alınması gereken önlemlerin başında bilgisayara şifre koymak vardır. Bu nedenle de Windows 10 şifresinin nereden ve nasıl koyulduğu araştırılmaktadır.

Windows 10 şifresi koymak için öncelikle Windows tuşuna basmak ve arkasından da Ayarlar menüsüne tıklamak gerekir. Ayarlar menüsü açıldıktan sonra Hesaplar alanına girmek ve buradan da sol alanda yer alan Oturum Açma Seçenekleri kısmına basmak gerekir. Oturum Açma Seçenekleri arasında birçok seçenek vardır ve bu seçenekler içinden Parola alanına tıklamak gerekir.

Haberin Devamı

Parola seçeneğine tıklayarak açılan sayfada Ekle butonuna basmak ve açılan kutucukta şifreyi yazmak gerekir. Şifreyi yazdıktan sonra Kaydet kısmına basmak gerekir. Son aşama olarak Parola İpucu kısmına da parolayı unutmanız halinde hatırlamanız için gerekecek olan bilgiyi yazabilirsiniz. Bu sayede parolayı hatırlamanız daha kolay olur.

Windows 10'a Şifre Koyma

Windows 10'a şifre koymak güvenlik açısından önemli bir etken olduğundan birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bilgisayarı yetkisiz olan kullanıcılara karşı korumak için açılış şifresi belirlemek oldukça önemlidir. Bu nedenle Windows 10'a nasıl şifre koyulduğunu öğrenmek ve güçlü bir parola belirlemek gerekir. Şifre koymak için öncelikle Windows tuşuna basmak gerekir. Açılan sayfada Ayarlar menüsüne basarak Hesaplar kısmına tıklamak ve sol alanda yer alan Oturum Açma Seçeneklerine basmak gerekir.

Açılan sayfada birçok oturum açma seçeneği vardır ve buradan 5. sırada yazan Parola alanını tıklamak gerekir. Parola kısmına tıklayarak açılan alanda Ekle kısmına basmak ve bir şifre yazmak gerekir. Şifreyi belirledikten sonra Parola İpucu belirlemek de oldukça önemlidir. Bu sayede parolayı unutma riskini ortadan kaldırmak mümkün olur.

Haberin Devamı

Windows 10 Şifresi Nasıl Sıfırlanır?

Bilgisayara konulan şifrelerin unutulması mümkündür ve bundan dolayı da şifrenin unutulması halinde nasıl sıfırlanacağı merak edilerek araştırılmaktadır. Windows 10 parola sıfırlama için yanlış parolayı girdikten sonra ekranda yazan Parolayı Sıfırlayın seçeneğine basmak gerekir. Eğer varsa güvenlik sorularını yanıtlamak ve bunun sonucunda yeni bir parola belirleyerek parolayı değiştirmek gerekir. Eğer güvenlik sorusu yoksa ya da bu soruların yanıtları da unutulmuşsa e-posta ile parola sıfırlamak mümkündür.

Windows 10 Unutulan Parolayı Öğrenme

Oturum açma ekranında şifrenin yazılması için bir alan vardır ve buraya şifrenin yazılması beklenir. Windows 10 bilgisayar şifresini unutan kişilerin öncelikle şifre alanına şifrelerini yazmaları gerekir. Eğer hatırlamıyorlarsa Şifremi unuttum ya da Parolayı sıfırla kısmına basmak gerekmektedir. İki seçenek ile de şifreyi geri almak ya da güvenlik aşamalarını geçerek yeni şifre belirlemek mümkündür.

Haberin Devamı

Şifrelerin unutulmaması için şifre belirleme aşamasında Parola İpucu kısmına belirli ipuçları yazmak gerekmektedir. Bu sayede ipucu ile şifreyi hatırlamak daha kolay bir hal alır ve unutulması daha zor olur. Şifre belirleme esnasında kişilerden Parola İpucu istenir ve bu sayede şifreleri daha kolay hatırlamak mümkün olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!