Windows 10 oturum açma seçenekleri nasıl değiştirilir ve sorunları nasıl çözülür

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 oturum açma seçenekleri nasıl değiştirilir ve sorunları nasıl çözülür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 21:19

Windows 10 oturum açma seçenekleri, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10 oturum açma seçeneklerini öğrenebilir ve nasıl değiştirildiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10 oturum açma seçenekleri nasıl değiştirilir ve sorunları nasıl çözülür detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 oturum açma seçenekleri resimli parola, parola, güvenlik anahtarı, Windows hello pin, Windows hello parmak izi ve Windows hello yüz olarak bilinmektedir. Seçenekler arasından tercih yaparak oturum açma seçeneğini belirlemek mümkündür.

Windows 10 Oturum Açma Seçenekleri Nasıl Değiştirilir

Windows 10 kullanıcıları tarafından bilgisayarın güvenliğini sağlamak için birden daha çok oturum açma seçeneği mevcuttur. Her kullanıcı kendi bilgisayarı için istediği oturum açma seçeneğini seçerek güvenlik ağını oluşturabilir. Windows 10 oturum açma seçenekleri şu şekildedir: 

Resimli Parola: Bir görsel ya da bir resim üzerinde yer alan noktalar ile etkileşim kurmak oturumu açmaya yarar ve bu sayede bir güvenlik doğrulama yöntemi tercih edilir. Görselin belirli bir noktadan belirli sırada şifre girmeden resimli parola ile oturum açmak mümkündür.

Haberin Devamı

Windows Hello Yüz: Yüz tanıma sistemi oluşturarak kolay ve hızlı bir şekilde oturum açmak mümkündür. Yalnızca yüz tanımlaması bulunan kişiler oturum açma yetkisine sahiptir. Bu şekilde oturum açmak için uyumlu bileşenlere ihtiyaç vardır. 

Parola: Tanımlanan şifre ile oturum açmayı sağlayan bir güvenlik sistemidir. Parolayı bilen kişiler tarafından parola ekrana girildiğinde kolay bir şekilde oturum açmak mümkündür.

Güvenlik Anahtarı: Güvenlik anahtarı ile tanımlanan harici sürücü sayesinde oturum açmak mümkündür. Tanımladığınız harici sürücüyü bilgisayara takarak oturum açmak mümkündür. Bu şekilde bir oturum açma seçeneği belirlemek için bir harici sürücüye ihtiyaç vardır.

Windows Hello Parmak İzi: Parmak izi tanımlama ile oturum açmayı sağlana bir oturum açma seçeneğidir. Parmak izi tanımlanan kullanıcılar kolay ve pratik bir şekilde oturum açma şansına sahip olurlar.

Windows Hello PIN: Tanımlanan numaratik parola ile oturum açmanın mümkün olduğu bir güvenlik doğrulamasıdır. Bu şekilde parolayı bilen kişiler yalnızca bu parolayı girerek bilgisayarda oturum açabilirler. Bu yöntemi kullanmak ve oturum açmak için mutlaka bir parola belirlemek gerekir.

Haberin Devamı

 Windows 10 Oturum Açma Sorunları Nasıl Çözülür?

 Windows 10 oturum açma sorunlarını çözmek ve değiştirmek için Başlat menüsüne tıklamak, Ayarlar uygulamasını açmak ve Hesaplar sekmesine tıklamak gerekir. Solda yer alan Oturum Açma Seçenekleri sekmesini tıklamak ve açılan ekranda tercih edilmek istenen oturum açma seçeneğine basmak gerekir. Oturum açma seçeneklerini istediğiniz kadar değiştirme hakkına sahipsiniz. Eğer bilgisayarınızı güvende hissetmezseniz istediğiniz zaman kolay bir şekilde oturum açma seçeneğini değiştirmeniz mümkündür. Bu sayede tüm uygulamalarınız ve belgeleriniz güvenli bir şekilde saklanabilir.

 Windows 10'da Oturum Açma Sorunlarını Giderme

Haberin Devamı

 Windows 10 kullanan kişilerin oturum açma sorunu yaşaması halinde gerçekleştirmesi gereken birçok adın mevcuttur. Windows 10 oturum açma sorunlarını gidermek için yapılması gereken alternatif çözümler şu şekildedir:

 Parola sıfırlama

 

Pin sıfırlama

 

Windows hello ile oturum açma

 

Geçici profil ile oturum açma

 

Güvenli mod ile oturum açma

 

Farklı bir hesap ile oturum açma

 

Parolayı kontrol etme

 

İnternet bağlantısı denetleme

 

Cihazı yeniden başlatma

 Tüm bu yöntemler ile oturum açma sorunlarını giderme yoluna gitmek mümkündür. Farklı bilgisayarlarda farklı yöntemler kullanıldığı için denemek ve buna göre bir ilerleme kaydetmek gerekir. Tüm yöntemler ile Windows 10 oturum açma sorunlarını gidermek ve kolayca oturum açmak mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!