Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor, donuyor ve simgeleri görünmüyor sorunları ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor, donuyor ve simgeleri görünmüyor sorunları ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:45

Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor zaman zaman birçok Windows kullanıcının yüz yüze geldiği sorunlardan biridir. Bu sorunun birçok farklı sebebi olabileceği gibi çözümleri oldukça da kolaydır. Sizler için Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor, donuyor, simgeleri görünmüyor soruları ve çözümleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 görev çubuğu amacına ve kullanım özelliklerine göre birçok farklı hata ile karşılaşabilir. Bu tamamen sistemin kullanıma göre değişiklik gösterir. Eğer çoklu bir kullanımı var ise sıklıkla hata yaşaması muhtemeldir. Ancak bu hataların çözümü birkaç farklı teknik ile kolayca çözülebilir.

Windows 10 Görev Çubuğu Çalışmıyor, Donuyor ve Simgeleri Görünmüyor Sorunları

Windows 10 görev çubuğu dondu en sık görülen sorunlardan biridir. Bununla beraber görülen diğer sorunlar ise şu şekilde sıralanabilir;

Windows 10 görev çubuğu araması çalıştırmıyor sorunu özellikle çubuk araması sırasında gözüken sorunlardan biridir. Bilinen en sık hatalar arasında yer alır.

Görev çubuğu sağ tık çalışmıyor hatası donma olmamasına rağmen bazen görev çubuğunun çalışmadığında gösterdiği hatalar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Görev çubuğu tıklanmaması ise görev çubuğunun donmasından dolayı oluşan sorunlardan biridir.

Görev çubuğunun sabitle çalışmaması ise özellikle uygulamaların aniden durmasında oluşan hatalar arasında yer alır.

Görev çubuğu bazı durumlarda gizlide çalışmaz ve otomatik olarak gizlenmesi tıkanır.

Görev çubuğu düğmesinin çalışmaması ise düğmelerin çalışma işlemlerini yapmadığını gösterir, bu oldukça sık görülen sorunlar arasında yer almaktadır.

Görev çubuğu bazı durumlarda güncellemelerden sonra da çalışmayabilir. Bu özellikle güncellemeyi Windows’un kaldıramamasından oluşur.

Windows 10 Görev Çubuğu Çalışmıyor, Donuyor ve Simgeleri Görünmüyor Çözümleri

Windows 10 görev çubuğunun çalışmaması genel olarak görev çubuğunun yapısından dolayı oluşmaktadır. Sıklıkla Windows 10’da en sık görülen sorunlardan biridir. Sık sık donması ya da tıklanmaması en çok görülen hatalardan birdir. Ancak bu durumlar oldukça kolay bir şekilde çözülebilir.

Windows Gezgini’ni Yeniden Başlatma

Eğer Windows 10’da görev çubuğunuz çalışmıyor ya da komutlara tepki vermiyor ise bunu düzenlemek için gezgini yeniden başlatmayı tercih edebilirsiniz. Bu, bilgisayar içerisinde bulunan bir uygulamadır. Bunun için uygulayabileceğiniz yöntem ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Görev yöneticisi içerisine giriş yapınız. Bunu yapmak için Ctrl, Shift ve Esc tuşlarına basmanız gerekmektedir. Ardından görev çubuğu simgesine giriniz.

İşlem için Windows Gezginine giriş yapınız. Sonrasında ise Windows Gezgini üzerine tıklayınız ve menü bölümü içerisine girerek yeniden başlatı seçiniz.

Bu sayede Windows yeniden başlamaktadır. Windows yeniden başladıktan sonra görev çubuğu eski haline gelmektedir.

Görev Çubuğunu Temizleme

Görev çubuğunu temizleme özellikle Windows 10 görev çubuğunun çalışmaması durumunda tercih edilebilecek yöntemler arasında yer almaktadır. Bunun için uygulayabileceğiniz bu işlem sorunsuz bir halde görev çubuğunu kullanmanıza yardımcı olmaktadır. Üzerinde birçok simge ve uygulama barındırabilen görev çubuğu simgesi bazı durumlarda aşırı çalışan programlar yüzünden durmaktadır. Üzerinde yeri olmayan uygulamalar için uygulayabileceğiniz temizleme işlemi ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Görev çubuğu üzerinde bulunan boş bir yere sağ tuş ile tıklayınız.

Sonrasında ise görmek ya da kullanmak istemediğiniz bununla beraber kullanmadığınız simgeleri kaldırınız.

Ayrıca bununla beraber deneyebileceğiniz bir işlem ise görev çubuğu üzerinde gözüken uygulama simgesine tıklayarak, görev çubuğundan kaldırma seçeneğini seçiniz. Bu sayede bu uygulamalar görev çubuğundan direkt olarak kalkmaktadır. Eğer araç çubuğu üzerinde bulunan simgeleri temizlemek istiyorsanız uygulayabileceğiniz işlem ise şu şekildedir;

Görev çubuğuna sağ tık yapınız.

Sonrasında ise araç çubuklarının üzerine geliniz ve araç çubuğunda istemediğiniz araçları kaldırınız. Uygulayabileceğiniz diğer bir işlem ise şöyledir;

Haberin Devamı

Ayarlar bölümüne giriniz, sisteme giriş yapınız ve eylem kısmına giriş yapınız.

Hızlı işlemler bölümüne giriniz ve düzenle sekmesine tıklayınız.

Hızlı işlemler menüsünden kaldırmak istediğiniz öğeleri seçiniz ve kaldırınız.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!