Windows 10 ekranı nasıl bölünür? Windows 10 ekranı ikiye, üçe ve dörde bölme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 ekranı nasıl bölünür Windows 10 ekranı ikiye, üçe ve dörde bölme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:38

Windows 10 ekran bölme özellikle birden fazla aynı anda program ile çalışan kullanıcılar için oldukça pratik çözüm yollarından biridir. Aynı anda birkaç işlemi takip etmek isteyen kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biri olan ekran bölme işlemi hakkında sizler için Windows 10 ekranı nasıl bölünür, Windows 10 ekranı ikiye, üçe ve dörde bölme adımları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Sıklıkla kullanıcılar ekran bölme yerine monitör tercih edilmektedir. Ancak herkes için ekstra monitör almak zor olabilir. Bundan dolayı Windows 10’un sağladığı ekran bölme işlemi bu tarz bir özellik isteyen kullanıcılar için oldukça pratik bir çözüm yoludur.

Windows 10 Ekranı Nasıl Bölünür?

Windows 10 ekranı ikiye bölme işlemi sayesinde sağ ve sol bölümde iki adet ekran açılır. Bölünmüş olan ekranlar tam olarak ortalama bir şekilde bölünür. Bu sayede kolay bir şekilde her iki ekranda kullanılabilir. Pencereler küçültülebilir ya da biri daha büyük diğeri daha küçük olabilir. Bu tamamen kullanıcının kullanım şekline göre değişiklik göstermektedir. Alternatif olarak yapılan diğer pencerede işlemlerinizi yaparken diğer pencere isterseniz hiç müdahale etmezsiniz. Ya da kullanıcılar ekranı üçe veya dörde kadar bölebilirler. Özellikle büyüklüğü ve çözünürlüğü yüksek olan monitörlerde dörde bölmek son derece kolaydır. Windows ekranını bölmek için uygulamanız gereken işlemler ise şu şekilde yapılmaktadır;

Haberin Devamı

Pencere başlık çubuğunu ekranın sağ ve soluna sürükleyiniz. Bu sayede ekranın ana hatlarını açmış olacaksınız. Sonrasında ise fareyi bırakın. Ardından pencere üzerinde belirlenen konumlar oluşacaktır.

Sonrasında ise alternatif oluşturabilecek bölmeler gözükecektir.

Pencerelerden birisini seçerek bölme işlemini uygulayınız. İlk önce yan yana iki tane sonrasında ise ikiden dörde kadar dilediğiniz kadar pencere oluşturabilirsiniz.

Windows 10 Ekranı İkiye Bölme

Windows 10 ekranı ikiye bölmek için öncelikle Windows tuşuna ve aynı anda sol tuşa basınız. Daha fazla ekran için sol tuşuna daha çok basınız. Ancak ikiye bölmek için Windows ve sol tuş aynı anda da sağ tuşa basmanız gerekmektedir. Windows 10 ekranı ikiye bölmek için yapmanız gereken işlemler ise şöyledir;

Eğer ekranı ikiye bölmek istiyorsanız Windows tuşuna, sol ve sağ tuşa aynı anda basmanız gerekmektedir.

Pencere köşesine yaslama için ise Windows sol ve sağ tuşlara basıp sonrasında ise üst ve alt tuşlara basmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Pencereyi tam ekran haline getirmek için Windows tuşuna ve yukarı ok tuşuna basmanız gerekmektedir.

Pencereyi genişletmek içinde Windows yukarı ve aşağı tuşlarına basmanız gerekmektedir.

Windows 10 Ekranı Üçe Bölme

Windows 10 ekranı üçe bölme oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun için öncelikle ekranı ikiye bölerek deneme yapabilirsiniz. Bunun için pencereyi seçiniz ardından Windows tuşu ile sol yön tuşunu ve sağ tuşuna aynı anda basınız. Sonrasında ise pencereyi ikiye bölünüz. Ekranı üçe bölmek için ise ekranda açık olan pencereyi seçiniz. Sonrasında ise Windows tuşuna, sol ve sağ yön tuşlarına basarak ekranı bölünüz ardından Windows tuşuna, yukarı tuşuna ve aşağı tuşuna aynı anda basarak pencereyi üçe bölebilirsiniz. Bununla beraber yerleştirme, genişletme ve boyutlandırma işlemlerini bu şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Windows 10 Ekranı Dörde Bölme

Windows 10 ekranı dörde bölmek için öncelikle ekranda bulunan pencereyi seçiniz. Sonrasında ise Windows tuşuna, sol tuşa ve sağ yön tuşlarına aynı anda basınız. Ekranı iki parça haline getiriniz. Ardından Windows tuşuna, yukarı sonrasında tekrar Windows tuşuna ve aşağı yön tuşlarına basarak ekranı dört parça haline getirebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!