Windows 10 disk 100'de 100 sorunu nedir? Windows 10 disk 100 sorunu çözümü

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 disk 100de 100 sorunu nedir Windows 10 disk 100 sorunu çözümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:31

Windows 10 kullanıcıların en çok karşı karşıya geldiği sorunlardan biri 0 disk kullanımı hatasıdır. Bu durumun birbirinden birçok farklı sebebi olabilir. Ancak birkaç farklı yöntemle bu sorun kolay bir şekilde çözülebilir. Windows 10 disk 100’de 100 sorunu nedir, Windows 10 disk 100 sorunu çözümü hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Disk hatası, bilgisayarın performansını oldukça düşüren durumlardan biridir. Özellikle 0 disk hatasının çözülmemesi halinde bilgisayar bir yerden sonra kullanılmayacak bir hale gelebilmektedir.

Windows 10 Disk 100’de 100 Sorunu Nedir?

Windows 10 disk 0 sorunun net olarak sebebi bilinmemektedir. Bunun birçok farklı sebebi olabilir. Ancak bu sorunun bilgisayarın performansını ciddi anlamda düşürdüğü bilinmektedir. Özellikle disk 0 sorunu en ufak işlemlerin bile yapılmasına engel olan bir sorundur.

Windows 10 Disk 100 Sorunu Çözümü

 Bunun için öncelikle sistemi kapatıp, tekrar başlatınız. Ardından kullandığınız Windows’un güncellemesinin, yeni olup olmadığına bakınız. Sonrasında uygulayabileceğiniz diğer yöntemler ise şu şekildedir;

Virüs taraması yaparak, kötü amaçlı yazılımların bulunup, bulunmadığını kontrol ediniz. Windows arama bölümünü devre dışı bırakın.

Haberin Devamı

Superfetch özelliğini devre dışında bırakın.

Enerji bölümüne giriş yaparak, yüksek performans kısmına giriş yapınız.

Antivirüs programınız var ise bu programı devre dışı bırakınız.

Sanal belleği sıfırlama, temizleme işlemini yapınız.

Disk denetleme işlemi uygulayabilirsiniz.

Windows 10 Sistemi Yeniden Başlatma

En çok kullanılan yöntemlerden biri sistemi yeniden başlamaktır. Sıklıkla bu yöntem sonrasında sorun yok olmaktadır. Eğer 0 disk hatası alıyorsanız sistemi yeniden başlatarak sorunu halledebilirsiniz.

Windows 10 Sürümünün Güncelliğini Kontrol Etme

Bunun için başlat bölümüne giriş yapınız. Ardından ayarlar bölümüne giriniz. Sonrasında ise güncelleştirme ve güvenlik bölümüne giriş yapınız. Windows Update kısmını seçiniz. Sürücülerin güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer bekleyen güncelleştirme var ise güncelleştirmeyi yaparak, 0 disk hatasını kolaylıkla çözebilirsiniz.

 Windows 10 Kötü Amaçlı Yazılım Kontrolü Nasıl Yapılır?

Bilgisayara virüs bulaşması halinde, bu sorun meydana gelebilir. Eğer virüs programınız var ise zaten size otomatik olarak bildirim gelmektedir. Ancak bazı durumlarda virüs bildirimi gelmez. Bunun için virüs taraması yaparak, kötü amaçlı yazılımları yok ederek bilgisayarınızı eski performansına getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Windows Araması Devre Dışı Nasıl Bırakılır?

 Bunun için öncelikle başlat bölümüne sağ tık ile tıklayınız. Sonrasında ise yönetici seçeneğini seçiniz. Sonrasında karşınıza çıkacak olan pencereye “windows search” komutunu yazınız. Arından enter tuşuna basınız. Bu işlem Windows aramalarını belirli bir süre için kapatmaktadır. Sonrasında ise Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basınız. Sonrasında ise çalıştır penceresini açınız. Çalıştır penceresi içerisine “services.msc” yazınız ve tamam kısmına tıklayınız. Açılan alanda Windows Search kısmına giriniz, özellikler seçeneğine giriş yapınız ve seçeneği devre dışı bırakınız.

Windows 10 Enerji Seçeneklerini Ayarlama

Haberin Devamı

Öncelikle başlangıç bölümüne giriş yapınız arından ayarlar bölümüne giriniz. Güç ve uyku kısmına giriş yapınız. Ek güç bölümlerinde yer alan yüksek performans seçeneğine tıklayınız.

Windows 10 Antivirüs Yazılımını Kapatma

 Bazı durumlarda antivirüs programları 0 disk kullanımı hatasına sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kısa süreli olarak antivirüs programlarını kapatmak iyi bir çözüm yolu olabilir. Bunun için programı geçici süre için devre dışı bırakıp durumu kontrol ediniz.

 Windows 10 Sanal Belleği Sıfırlama

Sistem özelliklerini açınız ardından gelişmiş sistem ayarları bölümüne giriş yapınız. Sonrasında ise gelişmiş sekmesi içerisinde yer alan ayarlar kısmına tıklayınız. Performans seçenekleri kısmına tıklayarak, değiştir butonuna basınız. Açılan pencere içerisinde yer alan sürücülerde bulunan dosya boyutunu otomatik olarak yönet kısmına tıklayınız. Sanal bellek içerisinde yer alan, disk belleği yok kısmına tıklayarak diskin performansını yükseltebilirsiniz. Sanal bellek bazı durumlarda RAM şeklinde hareket edebilir. Özellikle RAM’in yetmemesi halinde de bu durum devreye girer. Bunu çözerek, 0 disk hatasını yok edebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!