Windows 10 açılışı nasıl hızlandırılır? Windows 10 açılış hızlandırma ayarları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 açılışı nasıl hızlandırılır Windows 10 açılış hızlandırma ayarları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:15

Bilgisayar kullanımında en can sıkıcı durumlardan biri yavaş açılmasıdır. Bu durum özellikle bilgisayarın istenmeyen bazı unsurlarla dolu olması neticesinde yaşanır. Peki, Windows 10 açılışı nasıl hızlandırılır? Windows 10 açılış hızlandırma ayarları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Özellikle Windows 10 üzerinden yapılacak çalışmalar ile beraber, bilgisayar açılışını daha hızlı hale getirmek mümkün. Çünkü bilindiği üzere bilgisayar sistemlerinin neredeyse hemen hepsinde Windows 10 ve benzeri sistemler bulunur. Bu sistem üzerinden aşamalı olarak gerekli işlemlerin yapılması eşliğinde, bilgisayarların düzgün biçimde açılmasına imkan vermek mümkün.

Windows 10 Açılışı Nasıl Hızlandırılır?

Popüler olan ve oldukça beğenilen Windows 10, yanında Ayrıca bazı istenmeyen durumlar getirdi. Özellikle ilk piyasaya sürüldü zamanlarda geç açılış 10 soru yarattı. Ancak zaman içerisinde gelen güncellemeler ile beraber bu durumun biraz daha düzgün hale geldiğini söylemek mümkün. Yine de hala günümüzde Windows 10 üzerinden bilgisayarların yavaş açıldığını söylemek gerekir. Bu duruma karşı ele alınması gereken bazı kriterler işe yarayabilir.

Haberin Devamı

 - Windows 10 hızlı başlangıcı devre dışı bırakmak etkili olabilir.

 - Windows 10 otomatik bakım devre dışı bırakılabilir.

 - Başlangıç hizmetleri ve programları devre dışı bırakılmalıdır.

 - Windows 10 hizmetleri devre dışı bırakılmalıdır.

 - Özellikle en son Windows 10 güncellemelerin yüklenmiş olduğundan emin olmak gerekir.

Genel çerçevede bilgisayar üzerinden Windows 10 eşliğinde Yukarıdaki uygulamaları yapmak, yeniden Windows 10 açılışının hızlanmasını olarak verebilir. Özellikle bilgisayar kullanıcılarının en çok şikayet ettiği unsurlar içerisinde geldiğini söylemek mümkün.

Windows 10 Açılış Hızlandırma Ayarları

Bazı uygulamaları sırası ile gerçekleştirmek Windows 10 üzerinden açılış hızlandırma imkanı verebilir. Bu konuda özellikle Windows 10 üzerinde yer alan açılış hızlandırma ayarları bulunuyor.

- Öncelikle başlangıç üzerinden denetim masasına giriş yapılır.

 - Denetim masası içerisinde donanım ve ses kısmına girilir.

 - Güç seçeneklerine giriş yapılır.

 - Pencerenin sol kısmında yer alan, ‘Güç düğmeleri ne yapacağını seçin’ bölümü tercih edilir.

 - Pencerelerin alt kısmında bir kapatma ayarı kısmı yer alır.

 - Değişiklikleri kaydet kısmı ile beraber daha sonra buradan çıkış yapılır.

Haberin Devamı

Bu şekilde yukarıda gerçekleştirilen aşamalar ile beraber Windows 10 açılış hızlandırma ayarlarını istenilen noktaya getirmek mümkün. Böylece bilgisayarın çok daha hızlı bir şekilde açılabileceği görülebilir.

Windows 10 Açılış Hızlandırma

Windows 10 üzerinden bilgisayarı hızlı bir şekilde açmak için ele alınması gereken bazı hususlar mevcuttur. Özellikle bu konuda bilgisayar üzerinden bazı seçenekleri gerçekleştirmek etkilidir. Örneğin açılıştaki gereksiz programları kaldırmak en önemli unsurlar içerisinde yer alır. Çünkü bu programlar bilgisayarın çok daha geç ve yavaş açılmasına neden olmaktadır. Bu konuda bilgisayar üzerinden, ‘msconfig.exe’ programını Windows içerisinde bulup kullanmak yeterlidir. Bu konuda başlat menüsünden arama kısmına giriş yapılarak msconfig programını bulmak mümkün. Sırası ile Tüm programları kapatmak ile beraber bilgisayarın Windows 10 üzerinden çok daha hızlı şekilde açılacağı görülebilir.

Haberin Devamı

Windows 10 Açılış Ve Kapanış Hızı Nasıl Arttırılır?

Özellikle ele alınacak olan bazı kriterler doğrultusunda Windows 10 hem açılır hem de kapanış hızını artırmak mümkün.

- Öncelikle denetim masası bölümüne girilir.

 - Buradan sistem ve güvenlik kısmına giriş yapılır.

 - Sistem bölümünden gelişmiş sistem ayarlarına bağlanılır.

 - Daha sonra gelişmiş kısmı ile beraber buradan performans ayarlarına girilir.

 - Görsel efekt adımları izlenir.

 - Son olarak en iyi performans seçeneğini ayarla kısmı tıklanır.

Bu şekilde görüldüğü gibi yukarıdaki kriterler ve aşamalar neticesinde, Windows 10 açılış ve kapanış hızını artırmak mümkün. Elbette bilgisayar içerisindeki gereksiz dosyaları ve çöp kısımlarında temizlemek oldukça önemlidir.

BAKMADAN GEÇME!